rulle rulle

Efter dagens ridpass var Emigrant väldigt svettig så när han kom ut till hagen började han rulla, jag fick med det på kort så här bjuds det på ett gäng smått roliga bilder!

Han ställde sig upp och skakade loss, sedan var det dags igen och denna gång hakade Rocco på!





Detta fick bli dagens favorit bild! (nedan) haha



slut ponny

dagens hopp-pass
Idag var det väldigt väldigt varmt ute, det blåste väldigt mycket med så det var nästan bara skönt då det nästan inte hade gått att rida annars.. Men nu ska jag inte klaga på värmen för SOM JAG LÄNGTAT! Så Emigrant var lite slö idag av värmen + att han var ganska trött igår med. Men vi hoppade varje fall.
.
Han löft fint på benen även fast han var trött, han rev nån gång på slutet då han var helt genom svettig och helt slut så det var inte så konstigt. Jag kan rida honom mot och efter ett hinder på ett helt annat sett nu! Förut rusade han bara men nu kan jag verkligen lägga olika vägar, ha kontroll och det är jag som driver och inte Emigrant.
.
Jag galopperade igång honom mycket innan vi hoppade för om han har dålig galopp in till hindret brukar det inte gå så bra. Vi hoppade såhär:
(det lilla röd/vita är det högra hinder och det andra räcket det vänstra)
.
Det lilla ligger på ca 40cm och räcket på ca 60cm, jag gör enkla hinder övningar och låg höjd till honom så han ska känna att det är lätt. Sedan lämnar jag över dom svårare övningarna till Lotta! (min hopptränare)
.
Kändes toppen idag :D

furuvik

Idag var jag ledig från skolan då jag hjälpte mamma med småsykonen (Axel 1 år och Izak snart 3 år), dom skulle till furuviksparken och kolla på djruen och åka karuseller!
Min kusin (Rickard 9 år) följde med han också. Det var mysigt, bättre än att vara i skolan varje fall. Kom hem efter 3 och åkte ganska på en gång till stallet efteråt.
Bild på Izak och Rickard från idag :)


dagens ridpass

dagens pass 30 min
3 av 6 hästar i vårat stall är 4 åringar och alla tre var ute samtidigt på banan idag. Emigrant skötte sig jätte bra och kändes kanon fin. Det var varmt och skönt ute med så det kändes riktigt bra!
.
Höll mig mest på en volt då det var en annan häst på den andra volten som är lite känslig. Så det skulle bara vara onödigt att galoppera omkring där, tycker att det är viktigt att ha respekt för andra då jag gärna irriterar mig själv på dom som inte har någon respekt alls.
.
Han mjuknade upp väldigt fort och hade ett bra tempo, han var även jätte fin i galoppen med. Hände inte särskilt mycket då vi bara red på volt förutom att en av dom andra hästarna stack iväg en gång så ryttaren flög av. Det gick bra som tur var och Emigrant höll sig i skinnet utan att ryckas med, så det var snällt av honom att låta bli!
.
Han vart väldigt trött efter ett tag och började snubbla som en tok, han var riktigt svettig med så det blev ett rätt så kort pass. Men jag är väldigt nöjd :)

En sur Emi som fick vara inne efter ridningen då klockan var efter sex och han får gå in lite tidigare för han busar så mycket på kvällen. Så då var han inte så glad!

Flakcykel

Hej! Idag har jag varit med Matilda och Linus, vi var ute och cyklade unt på min flakcykel. Kul hade vi varje fall! Har haft annat för mig och därför kom bloggningen nu istället, så blir det ibland :)

dagens händelse

Emigrant är lite rädd för gräsklipparen, den ser ut ungefär såhär
och den låter ganska mycket. När jag skulle gå ut med honom till hagen så klippte Hasse gräset och Emigrant gick väldigt på tå bredvid mig. Det kommer in en liten sten eller något liknande i gräsklipparen så det smäller högt och Emigrant som var laddad till tusen flyger iväg och jag tappar honom, han kutar in i sin hage och skenar som en besatt med grimskaftet flygande efter sig.
.
Här står Emi och General, Emigrant låtsas som om inget har hänt och äter sitt kära gräs.
svettig efter passet är han med! haha :D

Sen när jag skulle göra Emigrants burkar så skulle jag öppna havre hinken. Och vad hittar jag där? Jo en mus! Jag skulle precis ta ner handen och då hör jag hur något hoppar omkring i hinken, blev livrädd. slängde ner en burk i hinken som den frivilligt gick in i och släppte sedan iväg den.
Här hoppar den besatta musen upp på väggen!



mer bilder

Här kommer bilder från hoppträningen i fredags :)
.
på denna bild ser ni vad vi hade på oss.

Charles Owen hjälm
KL tröja
steeds väst
Mountain Horse stövlar
Ridbyxor helskodda som jag glömt märket på

Kieffer träns
sadel och tillbehör Hööks
skydd Lamicell RG

Här ser ni övningen med hindrerna (läs längre ner om övningen)

dagens pass

passet 45 min
Idag var Emigrant lite spänd och på hugget. Endå höll han sig i skinnet rätt bra endå och flög iväg bara nån ynka gång. Det blåste mycket och han vilade igår så det var nog anledningen, men han är vanligtvis inte alls rädd när det stormar och väldigt cool när det gäller regn och blåst så det var nog bara lite fjanteri helt enkelt!
.
Vi tränade mycket galopp och fattningar, vi körde en övning som såg ut såhär:
(övningen börjar nerifrån)
Han var riktigt duktig och gjorde många bra fattningar. Han har dock lite svårare i höger varv men vi tränar på det! Han var som sagt spänd men fin mot slutet då han äntligen började slappna av.
NÖJD!
.
Bilder från idag





tävlings täcke

Dom här tycker jag är väldigt snygga. Båda skulle vara väldigt snygga på Emigrant och dom är alldeles sådär som jag vill ha dom.
Vilket var snyggast? Och vilket tror du passar bäst på Emi?



jag lever...

Hej! Jag lever faktiskt, har inte varit så pigg idag men jag mår bättre nu! Ska snart till mormor och sova där, blir bra det. Emigrant vilar idag och jag med, valde rätt dag att ha vilo-dag på varje fall! :D
Bild från första ridpasset hemma.

Ser ut som om jag sliter honom i munnen men det är han som är väldigt väldigt mjuk.

nu..

..Ska jag ha lite kul! Hörs imorgon.

så himla bra!!

hoppträning

Idag var Emigrant jätte duktig på både vägen dit och hem, väldigt avspänd och gick fint. När vi kom till träningen så var han väldigt cool då med, tog det lugnt men var fortfarande väldigt glad!
.
Vi värmde upp på ett hinder och hoppade på en 8-volt, han var väldigt duktig som inte busade eller hoppade överdrivet. Kunde komma in på galopp hur enkelt som helst och han landade även i rätt galopp.
.
Sedan började vi hoppa 4 hinder som såg ut såhär:
(såklart rundare och större volter..)
Jag trav hoppadde honom på alla hinder först som låg på ca 50cm. Han var jätte duktig och tog fina språng. Sedan kom vi in i galopp och hoppade alla hinder på ca 60cm, han hoppade klockrent och stort och fint! Volterna blev inte jätte fina och han landade inte alltid i rätt galopp men var så himla duktig!
.
Sedan skulle vi hoppa två hinder, en oxer och ett räcke.
Vi trav hoppade först bara räcket som låg på 70cm. Han hoppade kanon. Tog sedan båda hindrerna och han satt den perfekt! Han fick med bakbenen jätte bra, inga problem alls!
.
Ni skulle bara veta vilken skillnad det är på ponnyn. Första träningen kunde jag knappt styra honom och han hade ingen kontroll alls. Nu kan vi hoppa flera hinder i rad och ha kontroll med, jag tror så grymt mycket på denna ponny. Lotta sa att vi skulle ta det så enkelt som möjligt nu i början så han ska tycka det är kul, för höjden kan han utan problem. Men det är dom där andra sakerna som man måste kunna innan man ska böka med annat. Håller helt och hållet med henne!
Gud va han strålar! Så himla hinder-glad, han verkligen älskar att hoppa! :) Min bäbis♥

vart på stan

Jag har varit på stan idag och köpte skärp och fotlänk till skolavslutningen och stoltochnyckter. Snyggt blev det varje fall till det jag köpt innan.
.
Sen skyndade jag till stallet och red och nu hamnade jag här, så där har ni anledningen till varför det inte vart npgon bloggning idag. Men så är det ibland!
.
Imorgon åker jag direkt till stallet efter skolan och sedan är det hoppträning halv 5. Sen ska jag vara med lite folk på kvällen så hinner nog med något snabbt inlägg därimellan.

ny kompis

passet
Igår kväll kom den nya hästen till stallet, det är en valack som heter Brix på 4 år som Emigrant. Dom står i hagarna bredvid varandra och dom har nog busat väldigt mycket idag för Emigrant var lite trött.

Varje fall så red jag mycket volt, 8-volt och ökningar. Han kändes fin och lyssnade bra, han var dock som sagt lite trött så jag fick driva på honom men det gick fint. Fick galoppera igång honom på 4-kant spåret för att han skulle kunna orka hålla galoppen på volten. Han hade fin forn och det kändes toppen! Får se hur han är imorgon på hoppträningen.
.
Bilder på Brix och Emigrant
Emigrant i full galopp med Brix i hälarna


Emigrant, kolla in kulan..? Lite väl rund kanske..

Brix, visst är han fin?



duktiga ponny!

Idag hoppade jag ett enkelt räcke på Emigrant.
.
Började med att värma upp, han var ganska pigg då han vilade igår. Värmde upp i trav på en liten volt tills han lugnat ner sig och sen samma i andra varvet. Red på volten ett bra tag och sedan galopp på stor volt och lät de bara rulla på i låg form.
.
Han kändes bra och då travhoppade vi ett hinder på ca 40cm. Han hoppade väldigt stort över första gången och sen bär det av några meter men fick tag på honom lika fort igen. Han brukar göra så första språnget. Vi hoppade det ca 3/4 gånger och sedan höjde till ca 60cm, han hoppade lite konstigt denna gång och snubblade efter hindret så sadeln åkte fram och jag satt på halsen och han höll på at gå om kull (han är rätt så vinglig eftersom att han är så ung). Men jag hoppade av i tid och rättade till och spände sadeln. Tog hindret igen och det gick klockrent.
.
Höjde till ca 75cm och det gick helt klockrent denna gång med. Han löft jätte fint på benen och hoppade av jätte bra. Landade fint och inget bus efteråt, det krävs nog lite framhoppning innan man kan få till det perfekt på honom. Men då var jag super nöjd så då avslutade vi, jätte duktig var han!
Bild från idag

Vet inte vad jag håller på med armarna? Rättar antagligen till tyglarna eller något..

sommarbete

Det här med sommarbete har ju många olika åsikter om. Vissa låter sina hästar vara på bete i över 2 månader, vissa nån vecka och vissa inte alls.
.
När hästar står på bete under en lång tid tappar dom mycket muskler och blir ur kondition. Stallet Emigrant står i har inget ridhus eftersom att det är ett privatstall på endast 6 hästar. Men det är väldigt stora beteshagar och fin ridbana. Därför går inte Emigrant så mycket på vintern då det inte finns så mycket till val att göra när vägen är stenhård, snö storm eller igen snöad bana. Så då går Emigrant väldigt lite och man får rida ordetnligt på vår/sommar och hösten istället.
.
Så då utnytjar jag att det är sommar och att det går att rida då. Emigrant är endast 4 år så självklart ska han få nån sorts vila, han kommer få vila i ca 2 veckor och sen kommer jag ta det lugnt med honom före han ska få vila och efter med. Hagen han står i är full med gräs så han kommer kunna beta på dagarna med då han går ut kl 7 på morgonen och in på kvällen runt 9 tiden.Så somsagt, på vintern får han vila ur sig ordentligt istället för nu när jag verkligen kan rida.
Emigrant i sin hage
I bakgrunden ser ni även lite träd som hör till hans hage, där kan han ta skydd när det blåser mycket eller regnar!
.
Hur ska ni göra med sommarbete till era hästar?

hoppa

Hemma nu, ska ta det lugnt nån timme och sen till stallet. Ska hoppa lite hade jag tänkt.
Ska lägga ut lite bilder sen med.

sökes

AKUT! Amma sökes till nordsvenskt föl, ammajouren är kontaktad men inget sto har hittats ännu. Fölet föddes igår fredag 20/5 och stoet dog imorse. Fölets ägare bor i Varberg, Erland Johansson tfn. 0706-608265. SNÄLLA sprid detta vidare

häst ledig

Idag är jag häst ledig, Emigrant har vilo dag idag och mamma har redan vart i stallet och fixat. Så idag blir det lite små plugg, och bara ta det luugnt!

att tala med hästar

Isabelle, en tjej i stallet hade tagit med en "häst viskare" till stallet här om dagen, hon hade sagt att Klara (hennes häst) hade sagt att hon hade haft ont på vissa ställen som Isabelle visste att hon var lite öm på och att hon tyckte om när hennes brors barn var där. Sånna där saker som man inte bara kan ha gissat fram.
.
Det är något jag skulle vilja prova faktiskt, har inte trott på sånt förut då jag tycker det verkar så ologiskt men nu när jag har hört lite mer om det verkar det faktiskt som om hon kan prata med hästar..? Eller det är inte så att hon pratar med dom utan dom skickar över kännslor och bilder till varandra. Den som hade pratat med Isabelles häst Klara,var tydligen väldigt känd, (kan inte namnet).
.
Vad tycker du?
Skulle du kunna gör något sånt?
Vad skulle du fråga?

haha :D

skulle sitta bra..

Dressyr schabrak COACH med logga
349kr
Allround schabrak COACH med logga
349
Schabrak Metallic från John Whitaker
499kr
Pikétröja dam kort ärm från Lamicell
Nu:169kr
Föregående:299kr
Palm Springs t-shirt blå från Kingsland
399kr
BRODERA DITT NAMN  – ridbyxa Carat helskodd – CatagoBRODERA DITT NAMN  – ridbyxa Carat helskodd – Catago
398kr

Dagens pass

dagens pass

Idag var Emigrant lugn och fin, hade ett lagotm tempo och hade inga fjanterier för sig. Vi red på volter och mycket galopp fattningar. Det känns som om han bara blir bättre och bättre i fattningarna, han är väldigt lätt lärd.
.
Han var lite kort i galoppen (för att vara han) till början, jag red då ut på 4-kant spåret och lät han länga ut sig lite, då blev det bättre. Han kändes väldigt väldigt mjuk och
det kändes riktigt bra helt enkelt!


Prov

Hej! Idag stannade jag kvar på skolan och gjorde No prov, var sjuk när dom andra gjorde det. Väldigt många har fått IG och gjort omprov men det kändes rätt så bra faktiskt så ett G kommer jag nog få varje fall.
.
Snart ska jag till stallet och rida min Emi, blir dressyr idag. Tänkte öva lite program idag med, det är fattningarna som han behövs finslipas och formerna på volterna i galoppen. Hörs efter det!



har haft annat för mig

Förlåt för dålig uppdatering i helgen, men ibland så går annat före att blogga. Som att ha kul!
I fredags åkte jag som sagt och spelade kubb och var med folk, vi tände även en brasa och satt vi den och pratade och lyssnade på musik vid stranden. Så det var väldigt mysigt!
Bild från i fredags

Igår hade Emigrant vilo-dag, åkte till stan på morgonen och fick med mig bikini-underdel, en topp till skolavslutningen och en t-shirt hem.
.
Sen fixade jag mig lite fort hemma och åkte in till stan igen och grillade i bolongen med Linus och Matilda. Själv grillade man köttbullar ;) Haha, det var faktiskt jätte gott! Vi åte jordgubbar med choklad med, MUMS! Vi drog sedan hem till mig och bakade scones och drack te! Sedan ut igen och kikade omkring lite.
Bild från grillningen i bolongen.


hopp träning

Idag red vi mycket bommar och små hinder, (lydnad). Jätte bra träning för Emigrant så det var toppen för oss! Vi började med att rida fram på två olika volter, halva gruppen på en och den andra halvan på den andra. Emigrant är lite skygg när andra hästar kommer nära bakom eller dundrar förbi väldigt nära.
.
Eftersom att vi låg på två volter så möttes man rätt så nära varandra på den öppna delen av volten, när vi kom i galopp fick han lite små panik när man möttes och han kickade (som tur var träffade han aldrig någon). Alla i min hoppgrupp vet att Emigrant är väldigt ung så jag tycker att man nästan får skyllla sig själv om man ska rida så nära honom när dom vet att han kan kasta sig eller kicka.
.
Men sen red vi bommar och han var väldigt stadig och fin, hon la sedan upp bommarna till ett varsitt litet hinder med 5 galopp sprong i mellan. Första gången vart han lite förvånad att bommarna helt plötsligt vart två hinder så då hoppade han lite väl onödigt högt över, haha men sen gick det jätte bra! Allt flöt på och det märks stor skillnad från första hoppträningen,
.
Såhär såg hindrerna ut.





dressyr program

Dagens pass
Idag var Emigrant väldigt dryg i början, han stretade emot och ville inte jobba. Emma red General samtidigt så jag fick lite tips av henne och han blev snabbt mycket bättre.
.
Jag provade att rida ett helt dressyr program på honom idag, förut har han inte orkat i galoppen och ja..Han har inte orkat ett helt program helt enkelt! Men idag gick det kanon bra, han orkade hela programet utan problem och hade en fin form hela tiden. Han känns redo för tävling nu faktiskt! Har siktat in mig på KM på klubben då det känns som en bra "första tävling" på ett ställe där han känner igen sig lite bättre.
.
Det enda jag behöver träna på är fattningarna och volterna. Sen kan det nog bli riktigt bra!
fick bli denna bild som jag bjöd på idag.

its friday,friday...

Kvällen fick ändrade planer, snart ska jag till älvkarleby och umgås med härligt folk. Blir grillning,mys och kubb, ha en trevlig fredag!


snart hoppträning

Hej! Nu är det ju helg, veckorna går så himla fort! Nästa vecka är våran sista "riktiga" skol vecka, så himla skönt är det!
.
Snart ska jag varje fall ta mig till stallet och fixa där och göra i årdning Emigrant för hoppträning. Hoppas på att han är lika som han var igår, han brukar bli lite mer kvick på träningarna och lite piggare men det är ju såklart för att det är bland andra hästar och ett ställe där han inte så ofta är på. Men vi får se hur han är idag! Kanske filmar lite den här gången.

hoppas att det går så bra som det gjorde på bilden ovanför.

färdigt!

Nu har jag gjort omdömmet på läsloggen. Det tog en väldans tid men nu är det gjort! Grymt skönt, jag belönar mig själv med te,chokladbollar,sängmys och bigbrother! Känns bra

ridklass

Idag var det ridklass som vanligt på lektionshästen Tygo.

Vi red bommar och förvändgalopp, han kändes väldigt fin. Bäst hittills på honom varje fall! Den förvända galoppen gick jätte bra i början, vi red upp till A och halvtigenom till B, sedan red vi i förvändgalopp fram till C. När vi gjort den övningen ett tag så började både han och jag bli lite tröttare så då böt han, men vi fick till det sen igen. Sedan gjorde vi samma i andra varvet och det gick fint det med.
.
Bommarna kändes jätte bra, vi fick in ett bra tempo och rytm över bommarna.
Så det kändes jätte bra!

hoppning på nya hinder

Idag kunde jag inte låta bli att inviga dom nya hindren! Det är hoppträning imorgon men lite kunde vi ju skutta varje fall. Och det gick kanon bra!!
.
Jag började tava fram på bommarna och sedan trav"hoppade" vi ett hinder som låg på ca 20/30 cm. Han kändes fin och han var väldigt possitiv och verkade inte vara rädd eller något sånt.
.
Sedan la vi upp ett räcke på ca 50 cm som jag kom in i galopp till, han bjöd fint och tyckte att det var grymt kul (även jag).  Medan han va så himla fin så provade vi att lägga upp räcket till ca 70 cm (rekord, den du;) haha) Och det gick klockrent! Om jag säger så här, ponnyn kan hoppa! Jätte kul är det :)
.
Han har dock lite svårt med bakbenen ibland men det är en teknik sak som bara är att träna! Men jag tycker att han är jätte duktig och jag stormtrivs uppe på hans rygg :)
Bilder från idag!




min stil ser ju lite smått kul ut, men jag måste överdriva och hjälpa honom så mycket över hindret och då blir detta resultatet!


klart!

Nu är hinder bygget färdigt och grymt bra blev det!
Här är ett hinder.


härligt!

härliga bilder från idag, snacka om sommar kännslor!:)
haha flugigt?
Här om dan så la ja ut en bild på Emigrant och sin käre vän Copy, här är dom igen och tycker fortfarande om varandra lika mycket!

dagens

Idag longerade jag Emigrant, mest för att träna han på att longeras då han gärna vill gå in mot mig istället för att springa på en volt. Men han blir bättre! Idag gick det väll sådär, han fick lite ryck då och då men det slutade ju bra.
bild på när Emigrant longerades i höstas

fint väder!!

Hej!
Idag har vi studiedag på skolan så det är skönt med en ledig dag! Jag har nyss varit i stallet och longerat Emigrant, kommer många mysiga bilder ikväll. Snart ska jag ta bussen till Matilda och umgås lite med henne, får se vad vi hittar på! Men som sagt så kommer det uppdatering ikväll!

hoppa över pölar

Idag har det öst ner regn på eftermiddagen, jag väntade med att åka till stallet och hoppades på att det skulle sluta regna och visst gjorde det det! Så det blev rätt så fint väder sen istället, men vad säger man? Efter regn kommer solsken!
.
Det var varje fall vattenpölar lite här och var på banan som Emigrant tyckte det var både kul och lite smått "läskigt". Det var en stor pöl som han glatt red över men sen var det en som var liten som han vägrade gå över.. Borde inte den stora vara läskig..? haha.. Men istället så hoppade han över den lilla pölen ibörjan som var kanske 1m bred, men sen gick han över den med.
.
I övrigt gick passet jätte bra! Han var jätte fin och hade världens dröm galopp, super härligt! Det känns så himla bra just nu, bommarna är helt klara nu och pappa ska bara bygga dom två sista stöden och hällorna kommer imorgon, så på torsdag kommer jag kunna hoppa!
.
Bilder från idag








its raining rain..

Idag har det varit soligt och fint väder ute ända fram tills nyss, så nu regnar det.. Usch man blir ju deprimerad! Varje fall så avvaktar jag med att åka till stallet tills regnet lugnar ner sig lite.
gulligt kort på Emigrant och sin kärlek Copy som även han är en valack! Haha

inte halt!

Idag kollade jag först om Emigrant var halt från att han hade fastnat med hoven i gallret, men han reagerade inte alls och verkade inte ha ett dugg ont.
.
Idag var Emigrant mycket mycket lugnare än igår, allt som var hur läskigt som helst igår kollade han inte ens på idag.
.
Vi red mycket volter och övegångar, det var en stor vattenpöl på banan och Emigrant tycker vanligtvist att dom är läskiga men nu travade han fint över dom! Han löft härligt på benen med så det kändes lite som om man flög fram, tror faktiskt att han tyckte det var lite roligt att plaska runt i pölarna, haha bäbisen min.
.
Han är finare än nånsin i galoppen nu med, jätte fin form och han får med alla ben i galoppen och man kan verkligen jobba på honom.
.Självklart lyckades jag få med när han räcker ut tungan, ibland känns det som om han verkligen lipar åt en. Han har sån personlighet det där busfröt.
Dagens för mig, favo tröjan som är hur mysig som helst och halsduk.
Var lite smått kyligt ute idag tycker jag.


Det har varit en ledig stall plats i stallet jag har Emigrant. Det är 6 box platser så det är ett rätt så litet stall och det blir ju en stor skillnad när det kommer nån ny!
.
Nu var det så att det var en som kom och kika runt lite och hon kommer att flytta in där med en 4 åring. Så det blir 3 4 åringar i vårat stall nu av 6 hästar! Dagis? haha :) Hon heter Jessika och hon tävlar mycket fälttävlan, (det är nånting jag är väldigt sugen på att göra med Emigrant med!!). Så det blir jätte kul!

fast i gallret

Idag har det varit väldigt regnit ute, det bara öste ner där ett tag men nu verkar det ha lugna ner sig. Hoppas det håller i sig tills jag ska rida.
.
Har fått reda på att Emigrant hade fastnat med benet i gallret när han hade rullat i boxen, han hade suttit fast ett tag men kom ganska fort loss. Mormor hade gått med honom både idag och igår och hon hade inte sett att han hade ont eller något sånt. Hoppas hoppas att han inte är halt, vore inte så kul. Blir därför ett lite lugnare pass idag utifall att han skulle ha ont.
.
tok ponny som alltid ska hitta på något dumt!

Sådär!

Nu är engelska uppgiften färdig! Det som är kvar att göra nu innan sommarlovet börjar är renskrivning av religionerna, omdömmet av läsloggarna, ekonomin, No prov och ännu en Engelska uppgift. URSCH! Dåligt av lärarna att lägga allt såhär i slutet av året nu när man är som tröttast.. Det känns som om jag har gjort hur mycket som helst och endå så har jag så mycket kvar.
.
Får rycka upp mig själv genom att tänka på lite roligare grejor!
och såklart

dagens pass

Idag var det riktigt trökväder ute, regnigt och ruggigt. Men jag hade bestämt mig för att rida och så var det bara.
.
Han var väldigt på tårna men han hade ändå en väldigt mjuk form, jag fick verkligen vara beredd för det kändes som om han när som helst skulle flyga upp i luften vilket han gjorde med. Jag la mig på en volt och började efterhand att trava ett lungt tempo, jag böjde honom rätt så rejält innåt så han skulle fokusera på mig och bli lite lugnare.
.
Efter ett tag började vi rida serpentiner på hela 4-kant spåret och då var det väldigt spännande längst upp i hörnet så så stack han nån sträcka men jag fick tag på honom snabbt och red genast upp mot det "läskiga" igen och red där uppe tills han släppte. Han blev fin och kändes bättre så då tog vi lite galopp, jag la honom på en stor volt och galopperade i böjd form, han kändes väldigt fin och jag slutade när jag kände att han verkligen inte orkade mer.
.
Sen började jag trava upp mot de tittiga stället igen och det gick fint, la mig på en volt där och gjorde halter och en åtta genom volten. Sen blev det jätte läskigt igen och han stack därifrån igen, den här gången fick jag tag på honom med men istället för att bryta av till trav från att han skenade så red jag honom i samma galopp upp till volten igen och galopperade där, han försökte sticka några fler gånger men nu visste jag verkligen vart jag hade honom så han hade inte en chans.
.
Sedan började jag trava igen och nu var han jätte mjuk och fin och tittade inte på nånting, han hade gett upp med andra ord. Travade ett tag och sedan skrittade jag av honom.
.
Jag fick sen reda på att Louise inte hade haft tid att rida igår så då hade han alltså vilat i 3 dar innan idag, så då var det inte så konstigt att han var lite på tårna. Så jag är jätte nöjd med dagens pass! Jag menar, han kunde ha varit helt galen. Han är ju trotsallt bara 4.
.
Fotografen ville inte ut och fota i regnet så hon höll sig på avstånd, därför får man nöja sig med dom här två bilderna!
Usch på dagens väder..

godmorgon godmorgon

Godmorgon!
Snart ska mamma och jag ÄNTLIGEN fara till stallet och nu ska jag ÄNTLIGEN få rida! 4 dar sen nu ju.. Blir dressyr om planerna går som dom ska. Så vi hörs efter det med förmodligen bilder och info om dagens pass.
upp på hästryggen igen

jumpin

Tänkte dela med mig lite av det jag vill/ ska köpa i "mitt vardags liv". Jag är helt galen i jumpins och kommer förmodligen bo i dom i sommar.
Vad tycker ni?
Det är ju verkligen så att antingen hatar man dom eller så älskar man dom.

tips

Något jag gillar skarpt är piqueer, dock kan det vara onödigt dyrt för en enkel vit tröja. Men ett smart tips är att köpa från tex ginatricot för härliga 99kr!
'
Där fick ni alla färger!
Det tänker varje fall jag göra.

tack louise!

Idag mår jag bättre, men eftersom att jag vill bli frisk fort så rider jag inte idag heller vilket rent ut sagt suger då det var tre dar sen nu..  Men Louise rider Emigrant till mig istället, det känns skönt att han får ridas igenom ordentligt när jag själv inte kan göra det.
Louise och Emigrant





hinder

Det jag har pysslat med hela dagen är att måla bommar. Det tog en himla tid men jag var tvungen att vara väldigt noga så då tog det ju sin tid såklart. Det vart varje fall väldigt bra! Pappa ska bygga dom två sista hinderstöden imorgon med och på måndag kommer antagligen hällorna. Så nästa vecka kommer 4 hinder vara helt färdiga för att användas! Vi ska även göra två grindar.
Så ser bommarna ut, 4 vit/röda, 2 vit/gröna och 2 vit/gula
Hinderstöden
Ska bli så himla skönt att ha tillgång till hinder på banan! Nu är det bara att träna hur jag vill och när jag vill.

lycka

Bjuder på lite härliga vinter bilder! Urtjäkta om jag förstör sommar stämmningen..
När jag ser dom här bilderna så känns vintern rätt så okej ändå! :)

sjuk

Hej, ja då är man sjuk då.. Stannade hemma från skolan och vaknade halv ett, usch inte alls likt mig att sova så länge! Har feber och är helt slut i kroppen så ingen ridning för mig idag. Jag tror Louise ska rida Emigrant imorgon, det vore toppen! Men jag har inget och skriva om så jag kommer inte ha sån super bra uppdatering nu när jag inte mår nå bra.¨

två dagars vila

Idag mår jag inte tipp topp om man säger så.. Jag känner mig fryssen och lite smått hängig, hoppas inte jag blir sjuk och att det bara är något tillfälligt!
.
Kommer varje fall inte rida idag och inte vara med på träningen imorgon heller, det är bara bra för både Emigrant och mig då jag är lite hängig och Emigrant behöver vila nån dag lite då och då. Det kan bli lite hårt för honom att hoppträna varje fredag så det blir bra med en vila på två dar nu.
Emigrant en varm dag i härlig hage!


ja tack!

Är så grymt sugen på detta schabrak från Scapa!
Tycker det är grymt snyggt och det skulle vara perfekt till hopptävling. Kommer dock inte vara någon hopptävling på ett tag framöver eftersom att just nu ligger Emigrant på den nivån då han hoppar 65cm hinder. Men vi kommer dit snart! Skulle vara så snyggt med en vit scapa luva med bruna detaljer till, men det går nog att fixa!

dag på stan

Hej, oops, ingen bloggning idag! Har nämligen varit på stan hela dagen och haft det riktigt kul! Emigrant vilade idag så jag har inget speciellt att skriva om idag tyvär. Men så är det varje fall!

flugspray

En riktigt bra flugspray är "Absorbine Ultra Shield JN"
Den håller verkligen flugorna borta och rekommenderas verkligen!
Finns för 299kr på te.x Granngården

dagens ridpass, hoppning

passet

Idag började jag med att rida fram Emigrant i alla gångarter, han kändes mjuk och fin redan från start. Sedan började vi hoppa fram på ett litet hinder som låg på kanske 30cm, han kändes fin och tog det lungt in till hindret.
.
Sedan började vi hoppa kombenationen, det var först det lilla hindret som vi hoppade fram på och sedan ett kryss på ca 65 cm. Han tvekade lite intill krysset då han var beredd på att göra en volt som vi hade gjort i början till lilla hindret, men det räckte med att jag tröck på honom lite så hoppade han över krysset med. Nästa gång hade han mer flyt och tokade inte alls efter hindret, han hoppade av bra och slog inte i hindret med benen en enda gång. STOLT ÄGARE!
.
Nu bilr man ju lite extra sugen på att åka och köpa hinder när han hoppade så fint idag.Han är ju trotsallt bara 4 år och jag tycker han fixar det galant!


måla bommar

Hej! Kom nyss hem från stallet, snart ska jag och pappa åka och köpa bommar som vi sedan ska grundmåla med vitt senare idag. Sen så ska vi måla på lite färger med såklart! Så det är det som står på schemat idag.

snart klart

Imorgon kommer jag och pappa åka och köpa bommar till våra hinderstöd! Vi ska bara få hem hällorna med, dom kommer nog nästa vecka. Men då kommer vi varje ha 4 rejäla hinder och antagligen två grindar. Härligt!


Total Ideal

Nu är Totilas nyfödde avkomma Total Ideal till salu. Det mycket vackra lilla fölet kommer säljas på fölauktionen den 4 juni i Tyskland. Den lilla filuren blir nog inte billig. Vad tror ni?


sommrigt sommrigt

Bytt desgingen nu till en lite sommrigare! Tycker att det blev rätt så fin endå.
(f5 om ni ej ser den)

fina fina!

Idag var Emigrant super fin! Han hade helt rätt form och han hade bra tryck i galoppen, han orkar mycket mer nu och jag kan verkligen jobba på honom. Han börjar verkligen att likna något, det är så kul och se att han ha förändras så mycket och fått sån fin muskelatur. Han liknar nästa en storhäst i vissa tillfällen. Riktigt kul är det!


Gårdagens pass

Sara hoppade upp och red lite, det gick jätte bra för dom och Emigrant var jätte duktig. Sara tyckte att det märktes att han har blivit starkare så det var ju kul, Sara är så grymt duktig! Verkligen jätte glad över att få sån bra hjälp lite då och då sådär! Jag hoppade upp sen igen och kände lite på honom, han var jätte fin och mjuk.

dusch

Eftersom att det inte gick att ladda upp bilder igår så gör jag det nu istället!

Det har kommit så mycket flugor nu så när jag kom till hagen så såg det ut såhär..
han hade alltså skakat så mycket på huvet för att få bor alla flugor så grimman hade åkt på sne, haha stackarn! Han fick varje fall ha sin flugluva sen istället.
.
Efter ridpasset så var emigrant väldigt svettig så då duschade jag av honom för första gången. Han är inte duschad under hela tiden jag haft honom eftersom att det vart vinter. Så det behövdes! Han var jätte duktig och tyckte nog att det var rätt skönt endå.
Vi tog även lite andra bilder idag!
Det är meningen att ni ska kolla på Emigrant och in på mig,
jag gör jämt något på bild som gör att det inte ser bra ut! haha

dagens pass

passet

Idag började jag med att skritta fram, vi skrittade ett tag och sedan kom Sara och hon sa att hon gärna ville rida lite vilket var hur bra som helst eftersom jag redan hade tänkt att fråga henne. Det gick jätte bra för dom, Sara är så grymt duktig! Är så glad över att kunna få sån bra hjälp lite då och då helt gratis.
.
Sedan hoppade jag upp igen och kände lite på honom, han va jätte fin och det var stor skillnad. Super kul!
det är något fel på blogg.se så jag kan inte ladda upp nya bilder.. knäppte ett gäng idag så ni får se dom imorgon istället!

hur ska jag hinna?

Igår hade Emigrant vila, jag ska rida honom idag lite senare mot kvällen. Har så mycket att göra.. Två läsloggar ska in som redan är försenade, ett matteprov på tisdag och ett no prov på onsdag. Så det känns väldigt stressigt för mitt i det där måste jag sköta min häst med. Men snart är det lov, får trösta mig med det!

lektion

lektion bommar och hopp

I fredags var det mycket bommar och en kombenation på två hinder som låg på ca 30 cm. Idag gick träningen ut på att man ska hålla reda på hästen fast det är lågt, det låter lätt men det är svårare än vad man tror. Man tränar mycket hur man ska rida in hästen till hindret och hur många galoppsprång och nä man ska hoppa av osv.. Så det var ju super bra träning för mig och Emigrant!
.
Han kändes bra i fredags, han vart lite rädd nån gång när han b.l.a klev på hindret och bommen följde med. Så det var ju inte så konstigt, men jag tycker att det går bättre för varje gång!
.
Det här var dagens outfit för Emigrant
Sadel- syntet
Stigbyglar- utfällbara
Schabrak-schökemöhle
Skydd- RG-lamicell
Träns- Kiffer

paintball

Hemsk uppdatering idag! Ingen alls faktiskt.. Men det är för att jag inte vart hemma en sekund idag :) Kom nyss hem faktiskt. Jag har varit med Matilda hela dagen idag och igår och idag har vi, varit på drag race, spelat paintball, vart med Emilia, myst och mycket mer.. Härlig dag, lite bilder bjuds det på!
hahaha
efter paintball fighten.. smärta!

rund rund!

Nu är det härligt och grönt ute, och väldigt mycket gräs i hagarna. Hästarna är nog väldigt glada över det! Emigrant äter inte ens upp sitt hö nu för att han äter så mycket gräs, så nu börjar han få lite mage tror jag. Haha, men det är bara bra så att han kan bygga muskler.
.
Vad tycker ni, har han blivit lite rund? ;)

Håller ni med?


En vecka

Såhär ser en vanlig vecka ut för mig och Emigrant

Emigrant går 5 dar i veckan, det var tänkt att han skulle få gå 4 dar i veckan och vila tre dagar då men Emigrant behöver ridas 5 dagar helt enkelt.
.
På torsdagar är det ridklass, det innebär att vi får rida en gratis lektion på skoltid. Då rider jag en lektionshäst som heter Tygo, jag tror han är 1.52 i mankel och är 8 år. Jag försöker rida så många olika hästar som möjligt då det bara är lärorikt!
.
Minst en dag i veckan rider jag kavaletti eller något litet hinder på Emigrant.
.
Varannan vecka longerar jag Emigrant bara för att han ska lära sig det eftersom att det är en sak en häst måste kunna.
.
Jag rider 3 dagar dressyr med många olika vägar och mjukgörande övningar.
.
På fredagar hopptränar jag Emigrant för Lotta som är ridskolechef på klubben jag tävlar för. Jag går med Emigrant dit vilket tar ca 20 min. Lotta är en bra tränare som är duktig på unghästar och därför vill jag träna upp Emigrants grund för henne. I framtiden kommer jag börja leta efter en annan tränare så Emigrant utvecklas.
.
Och så kan en vecka se ut för oss!


tygo

ridklass på lektionshäst Tygo

Idag var det hoppning och bommar, jag trodde att det bara skulle vara bommar så jag lämnade säkerhetsvästen hemma.. Så fick hoppa utan men ramlade inte av som tur var, skulle vara så typiskt mig och ramla av bara för att jag inte hade någon väst!
.
Varje fall så gick det jätte bra, hade bra flyt och hoppningen kändes klockren. Det var en kombenation på två räcken, i början hade vi inte så bra galopp in så då rev han nån gång. Men då drev jag på honom och det gick mycket bättre, känner ju inte Tygo så bra så jag måste lära mig vart knapparna sitter innan jag vet säkert hur han är!
.
tygo
Det är sån stor skillnad från Emigrant till Tygo, Tygo har en väldig kraft och man måste vara mer betämd och hårdare på honom. Medan Emigrant är lite mildare och mjuk. Men det är väldigt bra att jag får öva från olika håll!

No time left

Har inte haft tid att blogga idag, ibland får ni vara med på att inläggen kommer såhär mot kvällen då jag brukar ha fullt upp på dagarna.
.
Om planerna går som dom ska imorgon så kommer jag nog inte ha så mycket tid att blogga då heller, ska till stallet direkt efter skolan och sen träna halv 5, sen fort hem och duscha och fixa mig och sedan ska jag vara med några härliga människor och grilla! Sen kommer jag sova hos Matilda och nästa dag ska vi kolla på drag-race!
.
Har hört med Louise om hon vill rida Emigrant på lördag med, han skulle behövas ridas igenom lite. Så det skulle vara toppen om hon kunde det! Han behöver lära sig från lite kunnigare sida med.
Louise och Emigrant

känner mig säker

passet

Emigrant stod i går och hade därför lite överskottsenergi idag, inte så väldigt mycket utan det var mest bara bra energi då han orkar mycket mer då. Vi hoppade ett litet hinder och det var mycket galopp, han busade en eller två gånger efter hindret men det var bara när han kom in fel och då tyckte han nog att det kändes lite konstigt.
.
Jag känner mig mycket mer säkrare på honom nu än vad jag gjorde förut, det känns som om jag börjar hitta knapparna på honom! Riktigt kul :)
.
Bilder från passet
han kom in lite högt över men visst kan han hoppa allt!



Emigrant stod så snällt när lillebror Izak var fram och lyckligt borstade på honom!
Han får ju rena ben varje fall!haha

ingen hopptävling ännu.

Vissa brukar ofta fråga mig om jag inte ska tävla med Emigrant snart (i hoppningen) i bara en lokal eller så.. Svaret på det är väldigt enkelt, Emigrant är inte redo.
.
Man ska aldrig tävla om det inte känns rätt och jag kommer inte starta en enda tävling förs en Emigrant är redo. Vi har inte ens hoppat en komplett bana ännu så det skulle vara helt fel att häkta ut till en tävling just nu. Då kan det bara bli fel och då kommer antagligen det sätta sig i hans huvud tills nästa gång.
.
Så jag kommer starta en tävling med honom när det känns bra, även om det är en liten klubb tävling på 40cm så är han inte redo.
.
Sen är Emigrant mycket mer i inom dressyr så vi kommer nog starta någon klubb tävling i sommar.
vintras

uppsala

Hej, har ganska nyss kommit hem från "skolan". Vi var faktiskt i uppsala idag och kollade på museum och något universitet, vi gick jätte mycket så jag är helt slut. Vi fick även lite fritid där med så då köpte jag ett linne från Newyorker.
.
Som sagt så är jag väldigt trött så Emma fixar stallet åt mig idag, skönt att få ta det lugnt bara.

dagens pass

passet 40 min

Idag var Emigrant lite jobbig i början av passet, han kändes inte alls kul att rida.. Men efter lite mjukgörande övningar i trav så släppte det fort och han blev genast sig själv igen. Han behöver lite övertalning om man vill få fram hans riktigt fina sida, annars kommer han bara köra med än (jag har lärt mig det nu).. Haha, ponnyn har humör!
.
Varje fall så galopperade jag i båda varven, först var han hyffsat fin men han hade bra galopp. Jag tog en liten skritt paus och sedan galopp igen, den gången var han mycket mycket bättre! Han mjuknade rejält och hade fin form.
.
Sedan travade och skrittade jag av, kändes jätte bra!
.
BILDER FRÅN IDAG
i hagen




i stallet


fina♥
trött lillpojk efter passet


Hur länge brukar du rida?

Det är väldigt olika bland ryttare om hur länge dom rider sina hästar. Antingen rider man ett väldigt intensivt pass en kortare stund eller ett längre pass med lite mer pauser.
.
Jag tycker att ett bra pass är i minst 45 min och då har man ridit hästen rejält i alla gångarter, man ska inte bara galoppera runt runt på 4-kantspåret tills hästen blir helt slut. Utan mycket trav och många olika övningar. Hästen blir ju inte bättre om den bara får springa hur den vill och tok galoppera tills den inte har några krafter kvar, visst kan man göra det ibland nån gång antingen för kul skull eller för att hästen behöver det. Men hästen blir ju såklart bättre om man rider ordentligt och inte bara "rider runt lite här och lite där". (Enligt mig)
.
Jag kan inte rida så länge på Emigrant eftersom att han bara är 4 år och man ska inte pressa dom för hårt när dom är så pass unga. Ett intensivt pass utan lite pauser här och där orkar han kanske 35 ibland 40  min, och då måste man verkligen vara på honom. Men ett pass med skritt-pauser och om man tar det lite lugnare så orkar han kanske upp till 1h skulle jag tro. Men det skulle ju inte heller vara så schysst mot honom just nu. Visst, jag går på hoppträning med honom vilket kan vara krävande. Men vi har en bra tränare som gör det lite lättare för oss och vi får alltid gå tidigare så Emigrant inte ska bli slutkörd.
.
Vad tycker ni?


Övningar jag tycker om

Några övningar jag tycker om, börjar med dressyr!

Serpentiner
Det är en övning jag gör nästan varje ridpass, det är en bra övning om man vill få hästen mjuk i båda sidor. Om man har en het häst är det en bra övning med då man sysselsätter den hela tiden. Jag brukar även lägga till en liten volt i varje serpentin båge för att mjukna upp lite extra.
.
Öka och Samla
Det är något jag gör ofta med, jag samlar så han nästan står på stället och sedan trycker jag på honom rejält så han verkligen sträcker på benen. Just nu är han inte så jätte bra på det men vi övar!
.
Galopp på stor 8-volt
Det är ingen träning jag kan göra på Emigrant just nu eftersom man byter galopp när åttan möts. Men det ska vi såklart träna på med! Jag gillar övningen skarpt och körde det mycket på min fd ponny.
.
Hopp övningar
.
Kombenation
Tycker det är lite extra kul med ett rätt så lågt räcke framför till en lite högre oxer. Det är en övning som jag gärna tränar.
.
Studs
Och då menar jag inte 3 studs utan kanske 6st. Det är en riktigt bra övning och det kommer jag köra mycket när hindrerna är färdiga.
.
bom räcke bom oxer bom
Förstår ni vad jag menar? Måste nog rita den här..
även det är en övning jag kommer köra mycket på Emigrant.

idag

Hej, kom nyss hem från idrotten. Vi var ute och sprang i spåret, kändes jätte bra och jag var riktigt sugen på att springa ur mig lite grann. Halvvägs så kommer några killar i klassen och kastar in mig i skogen så jag fick håret och kläderna full med barr och kvistar, blev riktigt irreterad så då hade jag inte alls nå lust att springa längre.. haha
.
Runt kl 3 drar jag till stallet och ridet, ska försöka komma ihåg att ta lite bilder med. Sen kl 6 är det marknad på skolan och jag ska stå vid grillen! Mumsiga hamburgarna kommer bli när det är jag som ska grilla dom ;)
höstas
haha snyggt, ingen slemmrem och inga stövlar.

svampar var det här!

Kolla vilka fina "hinder svampar" jag har gjort!
haha, har man inget annat att göra på träslöjden så varför inte? Blir ju jätte bra att ha under eller på sidan av hindret ;)

Copy Cat

Förut var jag och kollade när Copy Cat (en häst i stallet) löshoppades för första gången på klubben. Så nu lägger jag ut en kort snutt från det. Sofia heter ägaren och om ni vill läsa mer om Copy Cat så kan ni gå in på hennes blogg! http://eliinsofiia.webblogg.se/

röd rosett

Något många har ute på tävling är en röd rosett i svansen på hästen om den sparkas eller är agresiv.
Något jag irreterar mig på vid framridning (särskilt i hoppning då det är mycket rörigare), är när alla rider så himla nära och inte tar hänsynt. Visst, man ska bete sig som om man "äger framridningen" för att kunna ta sig någonvart så man inte bara står i ett hörn.. Men om man har en skygg ponny/häst så är det inte så populärt om nån kommer i dundrande galopp två centimeter ifrån en.
.
Så då tänkte jag såhär, om man har en röd rosett i svansen på hästen så håller sig dom andra undan, ellerhur? Då ska jag nog ha det på Emigrant på hopptävling. För det kan faktiskt bli farligt om ens häst är skygg och en annan kommer i full fart och min häst kastar sig okontrollerat iväg. Jag vet faktiskt några som själv har röd rosett pga det jag just skrev om.
.
Vad tycker ni? Smart eller Osmart?

dagens pass

Passet

Idag var Emigrant mycket bättre än igår, mycket mer avspänd och fokuserad. Han hade även super fin galopp.
.
Jag red mycket galopp idag. Han orkade å himla mycket och hade bra kraft hela vägen, väldigt fin form och alla 4 ben var med! Ökade snettigenom i galoppen och samlade osv.. I traven höll jag knappt i honom för att han var så mjuk. Kändes hur bra som helst helt enkelt!

mys bild
Imorgon ska jag ta lite bilder hade jag tänkt, blir longering tror jag. Glömde nämligen mobilen hemma idag så det var därför det inte blev några nya bilder!

snart mot stallet

Hej! Kom nyss hem och ska snart cykla mot stallet. Annars händer det inte så mycket idag pluggning står på schemat!

dagens

passet

Idag var Emigrant väldigt tittig och små fjanting, han var rädd för saker han vanligtvis aldrig kollar på. Men så är han alltid efter han har vilat nån dag, så under hela passet försökte jag bara få honom att fjanta och lyssna på mig istället.
.
Han var spänd och jobbig i början men han släppte väldigt fort, jag red många små volter och mycket olika vägar så han hade annat att göra. Tillslut kändes han fin och han släppte i båda varven, han hade fin form och var inte lika töntig. Jag är varje fall nöjd med dagens pass och det är huvudsaken


idag och igår

Jadu, ingen bloggning idag..? Men det var Valborg igår, räcker det om jag säger så? haha! Nej men jag hade verkligen jätte kul igår, har läst på andras blogga och facebookstatusar och det står något som "fyfan, vad hände igår?" osv.. Men jag ångar inget och hade jätte kul.
.
Idag har jag varit hos Matilda eftersom att jag sov där igår, vi sov till 12.20 och sen låg vi bara och tog det lugnt i nån timme. Sedan kom Linus och vi var ute med honom, sen åkte jag hem run 6 och drog till stallet.
.
Efter det har jag tagit en dusch, ätit och haft sönder en spegel! 7 års otur är det sista jag behöver

kasen från igår!

RSS 2.0