hoppfilm

En kort snutt från hoppträningen.

visst hoppar han fint? :)

hinder bygge

Nu har jag varit ute och hjälpt pappa med att bygga hinderstöd, två är färdiga och sex är kvar.
Såhär ser dom ut
Så dom blir riktigt stadiga och bra! Vi har beställt stålhållare till stöden och dom kommer nog på måndag. Sen är det bara bommarna som kommer i butik nästa vecka som ska målas, vi ska ha ett hinder som ska vara helt omålat då det brukar vara något hinder som är "naturellt" på tävlingar och dom brukar vara lite småläskiga om man inte hoppat sånna förut!
.
Super bra kommer det bli!

imorgon och ikväll

Har nyss varit ute och sprungit! Kanske hur skönt som helst. Ska börja springa så många gånger i veckan som jag kan, jag har inte alltid tid till sånt men ibland kan jag unna mig det med!
.
Imorgon är det valborg, och då är det fullt upp för min del! Ska bland annat till Emigrant och bara fixa där, han ska få en välförtjänt vilodag. Sen ska min moster Sara fixa mig inför kvällen, sen ska lite annat fixas med och så ska jag vara med ett härligt gäng på kvällen!
.
Ska försöka blogga något inlägg varje fall men jag kommer som sagt inte hinna blogga nå mycket, antar att ni själv har fullt upp..? :)
.
Just nu sitter jag varje fall bara och tar det lugnt, ha det bra!


dagens

outfit

Idag körde vi på dom vita Globus skydden, Han var jätte snygg i dom!


Vi matchade rött och vitt idag! :)
Emigrant har blivit så himla fin i kroppen nu, även i ridningen.




träning

hoppträning

Idag var det dags för hoppträning! Det var ute för första gången i år och Emigrant tyckte det var jätte kul! lite för kul.. haha
.
Han var väldigt väldigt spänd ibörjan och höll på flyga iväg ett par gånger, han studsade till nångång med. Så jag la mig på et volt och red en åtta genom volten i trav. Han lugnade ner sig lite grann och vid det laget så hade alla andra redan värmt upp. Så medan dom stod och pratade med Lotta om dagens hopp-pass så galopperade jag och Emigrant på en stor volt, jag galopperade honom rätt mycket i samlad galopp och låg form.
.
Sen började vi rida bommar, han hoppade över bommarna i början istället för att trava över dom men efter ett par gånger så löft han fint på benen. Sen la Lotta upp bommarna till ett litet hinder, han gjorde ett jätte skutt och försökte springa iväg med mig efteråt men istället la jag honom på en liten liten volt och han stannade på en gång.
.
Nästa språng var han mycket bättre och lugnare, han hoppade bara finare för varje gång och han hade ett mjukt fint språng över hindret. Sedan höjde lotta hindret lite grann (ingen höjd att skryta med direkt, men ett 70 hinder är 1m högt för honom). Det gick jätte bra och han hoppade super fint! Kändes så himla bra.
.
I slutet hoppade vi en två hinder som låg på en sträcka efter varandra, han klarade det jätte bra, det kunde nog inte ha gått bättre helt enkelt :)







snart ska det tränas!

Hejsan! Idag fick vi sluta tidigare eftersom att vi var kvar och säljde fika efterskolan i onsdags. Skönt! Ca kl 2 drar jag till stallet och mockar och grejar, sen ska jag göra i ordning två hästar till träning då tjejen som ska träna den kommer bli lite sen. Och sedan går vi mot klubben och hopptränar! Skriver som vanligt om det sen, kommer kanske bilder med.


no time

Förlåt för att jag inte har bloggat försen nu, men jag har nästan inte ens varit hemma idag.

Först så var det ridklass på morgonen (det är en lektion vi har en gång i veckan som är på skoltid). Sen var det skola och sen direkt hem och mot stan, piercade naveln! Vart super snyggt ju, jätte nöjd :)
Såhär ser mitt piercingsmycke ut som jag har i just nu!
Gilla gilla! Köpte även en tröja tills sista aprill. Ska vara med ett gäng härliga människor då så det blir kul! Köpte även löparbrallor.
.
Sen åkte jag hem och direkt till stallet och nu sitter jag här, så fullt upp är rätta ordet!

emigrant

Passet på Emigrant

Idag var Emigrant jätte fin! Han varverkligen super mjuk och följsam, det kändes lite extra bra eftersom att jag tidigare hade ridit lektionshästen Tygo som är rätt så hård i munnen. Vi körde tempoväxlingar i trav och galopp, i galoppen är det inga problem men i traven så har han inte riktigt velat öka förut. Men nu gick även det bra! Han ökade på rätt så bra faktiskt, kul när det går frammåt.
.
Jag red inte så jätte länge eftersom att det är hoppträning imorgon och han får inte vara helt slut då. Vi ska hoppa ute imorgon med så det blir kul och se hur han reagerar då, han rider ju på ute bana varje dag så det ska nog inte vara några problem!

tygo

Ridklass på Tygo (lektons häst)

Idag var det dressyr, vi red mycket övergångar och skänkelvikningar.
.
Han kändes väldigt stel i början och han stretade imot, men efter ett tag släppte han efter mer och mer och han blev riktigt mjuk och fin. Skänkelvikningarna gick bättre ju fler gånger vi gjorde dom, han lyssnade inte riktigt på min skänkel i början men sen gick det som sagt bra. Fattningarna från skritt till galopp var klockrena! Super nöjd med dom, han var väldigt fin i galoppen med.

så ligger det till..

Hej! Dagens dåliga uppdatering är pga att jag direkt efter skolan skyndade mig till stallet och fixade och red, sen efter det duschade och fixade jag mig och skyndade till skolan igen för det var öppethus och jag skulle sälja fika.. Men vi slutar 11 på fredag då istället så det var ju värt det! Det slutade kl 7 så efter det så kikade jag på ett glee avsnitt som jag hade missat och nästa avsnitt gå ikväll så jag var tvungen och se det! Är helt galen i Glee.. Snart ska jag varje fall plugga lite snabbt till engelska provet som är imorgon så det blir inte så mycket mer uppdatering för idag.
.
Imorgon ska jag faktiskt pierca naveln, spännade! Har tid halv fem så åker hem direkt efter det och sedan vidare mot stallet.

dagens pass

passet

Idag skuttade jag och Emigrant på ett litet hinder, det gick jätte bra och han var jätte duktig! Jag hade ställt konor framför hindret så det skulle bli lite tittigare. Han reagerade knappt och tvekade inte ett dugg så det var ju toppen! Han hoppar så himla fint för att vara så ung, jag har sett så många andra unghästar och dom är alldeles vingliga till hindret och hoppa lite konstigt (vilket är helt normalt). Men Emigrant kommer in jätte fint till hindet och känns inge vinglig alls, och så hoppar han av bra med.
.
Två skutt från idag

pärlpannband

Måste ha!
Grymt snyggt med pärlor!

bra att ha..

Något jag skulle behöva uppdatera är min ryktlåda, ingenting jag skulle lägga ut pengar på just nu men sånnafall skulle jag köpa en sån här "grooming bag".


Den längst ner till höger skulle jag kunna köpa, med hela innehållet med borstar och allt!


Charmigt värre


passet

passet ca 45 min

Idag var Emigrant lite.. Ja hur ska man säga? "Måste jag verkligen det här.." Han verkade inte riktigt ha sån lust att rida idag. Men det gick ju bra endå! Han kanske har lite träningsvärk eller nånting.
.
Jag körde mycket olika väg-övningar och drev han väldigt mycket framåt, i galoppen fick han inte riktigt fram bakbenen och han hade inte den där luftiga galoppen han brukar ha. Så då galopperade jag på han lite på 4-kantspåret.
.
Annars var han fin, det enda var väl att han inte var så sugen på att rida idag. Men som sagt så kan det vara träningsvärk eftersom att han har gått mycket på senaste tiden, eller så hade han bara inte lust! Så är det ju ibland.
.
Emigrant idag



sötnos

sådärja..

.. nu så är man hemma från skolan! Är grymt förkyld så var inte med på sista lektionen.. (Idrott), så jag fick sluta tidigare! Skönt, ska som sagt åka in till stan och köpa hinder så jag ska till stallet strax så jag hinner åka dit först.
.
Så sen far vi mot.. och köper material till hindrerna!

så värmer jag

När jag värmer upp Emigrant så börjar jag med att skritta honom då såklart, jag skrittar först några varv på långa tyglar men börjar sedan att böja och ställa honom på korta tyglar. Då lägger jag mig helst på en volt och jobba tills han börjar bli mjuk och ge efter, jag börjar aldrig att trava innan han känns lugn och fin för skitten är väldigt viktig för att traven ska bli bra.
.
Sedan börjar jag trava då, då travar jag kanske några meter och saktar sedan av igen och skrittar en bit och sedan trav igen. Jag rider mycket olika vägar och håller honom sysselsatt så han fokuserar på mig och ingenting annat. Lika som i skritten så börjar jag att galoppera när han känns fin och mjuk då gångarterna hänger ihop, om traven är stel och stressig så blir galoppen detsamma.
.
I galoppen ligger jag på en volt och jobbar honom i ett lagomt tempo samtidigt som den ska vara frammåt och kraftfull så han inte tappar bakbenen.
.
Sen travar jag mycket mjukgörande övningar som serpentiner, 8-volter mm.. Och galopp igen, då galopperar jag på 4-kantspåret och ökar galoppen på långsidorna och sedan in på volt igen. Sen travar jag och skrittar av.
.
Det är oftast så ett ridpass ser ut för mig och Emi!

vintras

hinder bygge

Imorgon kommer jag och pappan min åka och köpa material till hinder, vi ska göra 8 hinderstöd och 12 bommar (4 hinder). Vi kommer göra det väldigt simpelt men det kommer bli rejäla hinder!
.
Vi ska köpa färdiga omålade bommar och stoplar, sen kommer vi göra en stadig fot till stolparna och borra hål i dom till bomhållarna och såhär kommer det se ut
Sen kommer vi måla hindrerna då, så det kommer ju bli super bra! Skönt och ha lite hinder på hemma banan. Kommer såklart visa er hur dom blev!

idag..

Hej!
Idag får Emigrant en välförtjänt vila, han har gått 5 dar irad nu och varje dag har han varit hur fin som helst! Så nu ska han få vila ur sig lite grann, tråkigt för mig bara.. hehe
.
Annars så ska jag på kalas idag igen kl 3, sen ska jag bara jobba på brännan resten av dagen!

hoppning

Idag hoppade Louise General och Rocco, även jag fick hoppa Rocco lite grann! Det var grymt kul men samtidigt lite smått läskigt måste jag säga.. Han är så stor och maffig och han har sån kraft när han hoppar, men man kan verkligen lita på honom då han alltid hoppar, och då menar jag alltid. Det är ju både bra och lite mindre roligt om han kommer fel och hoppet bilr tre meter upp i luften. Haha
.
Här är lite bilder när Louise hoppar Rocco






Måste lägga ut dom här bilderna med! Haha, ibland vill Rocco lite för mycket och han tar världens språng och ja.. Man landar nästan aldrig igen! haha


Ni skulle ha hört Louise, "WOHOOO!"
.
Och som sagt så hoppade jag lite med!
Jag ser så liten och ynklig ut på honom.. Haha, som en nio åring typ..



Louise fick inte med när vi var i luften men vi hoppade varje fall det här hindret med! haha
.
Louise och General

Visst har vi fina hinder? hehe.. Vi ska faktiskt skaffa nya nu i veckan! :)


bus ponnyn min!

Emigrants longerings pass

Jag började med att longera Emigrant, han var jätte duktig och förstod precis vad han skulle göra! Så då travade han runt lite och sedan galopp, då fick han busa av sig lite och han gjorde några bock hopp och små studs.. Haha det såg riktigt kul ut! Sedan lugnade han ner sig och galopperade på fint. Han lyssnade när jag sa åt honom att fatta galopp, trav, skritt osv.. Jätte duktig var han!
.
Sedan släppte jag lös honom och lät han gå hur han ville på banan, han är ju trots allt 4 år så han måste ju få busa lite med! Först skrittade  och små travde han lugnt omkring och nosade lite på staketet och sånt..
Sen började han öka traven..
Sen bar det iväg i galopp och jävlar du vad han galopperade!
haha! Jadu, kul att han fick springa ur sig lite. Han var ju något trött efteråt om man säger så.


ni måste se

Jag skulle egentligen släånga in två bildbomber nu men jag ska på kalas, det är bilder från när jag släppte lös Emigrant på banan och lät han springa lite hur han vill. Blev riktigt roliga bilder! Sen är det från när jag och Louise hoppar Rocco och när Louise hoppar General. Jag kommer lägga ut bilderna ikväll runt halv nio så håll utkik efter dom! Det kan ni ine missa.
hörs så länge!

its a beautiful day

Godmorgon!
Jag vaknade kl 9 idag, skönt att inte sova bort hela dagen. Den här veckan har jag varit sovit hos min mormor som ger stallet min ponny står i så det är ca 10 m till stallet, riktigt skönt. Så på morgonen hjälpte jag till med att släppa ut hästarna och sedan fixade jag allt som mockning, vattem, höpåsar osv..
.
Sen ska jag longera Emigrant idag, han har gått super bra den här veckan och nu behöver han ta det lite lugnt. Longerar han inte för motion mer för att han ska vänja sig vid det. Skriver såklart om det sen!
Emigrant!
Det här var den första bilden som jag såg på Emigrant

behöver köpa..

Jag behöver köpa nya piqueer och schabrak, jag kikade runt lite på Horze hemsida och hitta dethär
Ska nog köpa nån av dom varje fall, och då kommer jag såklart köpa lika färg på piquen och scabraket!


cavaletti

passet

Idag började jag med att värma honom med många lika vägar och övningar så han inte bara skulle få trava runt på 4-kantspåret. Han blev mjukare och mjukare helatiden och han lyssnade på mig.
.
Efter att vi värmt i alla gångarter så började vi trava över cavalettina, han löft bättre på benen ju fler gånger han fick trava över dom men en gån snubblade han och rev rubbet.. Haha, så då byggde jag om det till studs istället som han fick galoppera över. Då var han jätte duktig och han hade bra galopp över dom.
.
Sen travade och skrittade jag av honom och sedan avslutade vi för den dagen! Han var jätte svettig när han kom in så jag fck svabba av honom, har inte gjort det förut på honom och jag tror inte nån annan har gjort det heller så han vart lite fundersam över vad jag höll på med men sen upptäckte han att det faktiskt var rätt skönt.. sötnos


sommar och sol kanske?

Hej!
Idag har det varit grymt fint väder, soligt och varmt. Så jag och några till åkte mot rullsand och tog med hundarna, jätte mysigt var det! Hundarna badade för fullt och själv låg man och solade och njöt. Så det är väl det jag har gjort under dagen.
.
Jag ska nog ut till stallet nu och rida Emigrant, blir nog cavaletti som han får trava och galoppera över. Han behöver träna att lyfta på benen, det är lite svårt när man är så ung!

blild på finaste från sensommar/höstas


Gina och jag på upptäcksfärd

Var ute och gick med Gina runt hagarna lite idag, hon är en valp eller ja, nu börjar hon ju bli lite större men hon räknas fortfarande som en tror jag! Gina är inte min hund men jag lånade henne lite grann!

Emigrant stod och frustade mot Gina, hon var ju "så läskig"...

Farlig va?

Emigrant och sin hag-granne General, haha han ser ut som en liten B-ponny när han står vid honom ju.. Men General är 182 hög och Emigrant ca 146 så det är inte så konstigt!

ny klippt

Louise hjälpte mig med att rycka manen på Emigrant idag, stor skillnad! Det blev riktigt frescht och snyggt.
Före

efter


passet och bildbom

Louise och jag red som sagt idag, det gick jätte bra för dom och Emigrant var jätte duktig. Louise gav mig några tips och sa vad jag skulle tänka på när jag red honom osv..
bilder på dom







Sen var det min tur! Det gick hur bra som helst, kunde inte gått bättre! Han har aldrig varit såhär fin och han betedde sig inte som en 4 åring direkt. Måste säga att han är den finaste ponnyn jag någonsin har ridit och vet ni vad? Han är min!





Vi hade Generals (en storhäst) sadel eftersom att sadeln jag rider Emi i blir för liten för Louise, schabraket hängde med som hörde till sadeln, visst var han fin i brunt? Ska nog köpa ett till honom :)




stallet

Till stallet nu! Hörs med mer bloggning senare

bilder kommer!

Hej! Idag ska Louise rida Emgrant, Louise är min moster fast hon är bara 19år! Det är bra att hon rider han lte då och då så han får träna lite mer avancerade saker. Har tagt lite bilder som jag kommer lägga ut sen, jag kommer fota när Louise rider med. Det är något något ni kommer få se mycket i den här bloggen! Jag tycker att det är mycket roligare att läsa en blogg om den har bilder, ellerhur? :)
.
Vad tycker ni om att en häst utsätts för olika ryttare, är det lärorikt eller sliter det på hästen? Själv tycker jag att det är lärorikt för hästen så den får lära sig mycket från olika håll, och så länge ryttaren är rutinerad så tyker jag inte att det sliter på hästen!



party!

Nu blir det disco på hög nivå, lite kul med mina tjejer! :)

Dagens pass

Rocco

Sara ringde och hörde om jag hade lust att rida Rocco åt henne idag, och visst kunde jag det! Det var så varmt och skönt ute så jag kunde rida i t-shirt! HÄRLIGT
.
Rocco är ju väldigt stor i både mankel och muskelmassa, så det är mycket häst! Men det gick jätte bra och han var super fin. Det är så grymt roligt att rida honom, han har sån kraft och Sara har skaffat en ny sadel som man sitter som en kung i. Så jag fick en bra sits och jag tror faktiskt att Rocco tyckte det var lite jobbigt.
.
Förut har jag haft lite problem att fatta galopp på honom då jag inte riktigt får tag på han (jag blir rätt så liten på honom). Men nu var det inga alls problem! Han fattade direkt och vi galopperade på rätt så mycket, vi gjorde faktiskt några galoppombyten och jag lät han galoppera i ökad galopp på långsidorna. Han tyckte det var jätte roligt, överlycklig var han! haha, han har sån härlig galopp! Kul att rida en häst som är riktigt välutbildad och som kan mycket!

"lilla" hästen, visst är han vacker?

Tyckte Rocco var så gullig på denna bild, riktigt gosig!

Dagens pass

Emigrant

Jag ställde upp två hinder som jag tänkte att vi skulle studsa över om Emigrant verkade fin. Och visst var han det! Han var väldigt frammåt men inte för pigg, och han var väldigt glad idag så då tänkte jag att vi skulle hoppa då! Såhär såg hindrerna ut,

Ett litet hinder och ett kryss.
Jag började med att trava över det lilla hindret, han hade full koll på benen och löft fint. Sen tog vi det i galopp och han hoppade samlat över det lilla hindret. (Det syns inte på bilden men det lilla hindret står snett så man kan hoppa det snett igenom).
.
Efter några skutt på det hindret så tog vi krysset först i trav, han vart super glad när han fick hoppa lite "högre" haha.. Men han busade aldrig eller stack eller något sånt. Sen kom vi in i galopp och nu hoppade han av jätte fint! Alla gånger vi hoppade satt som en smäck! Super kul var det, hade viljat hoppa i evigheter men det blev inte så länge då jag slutade när han var som bäst så det skulle kännas kul för honom med.
.
På slutet hoppade vi en liten "bana", såhär såg den ut.

Det gick hur bra som helst och han hade galopp genom hela banan! Mot det sista hindret vart det ganska snävt men han fixade det super bra! Han rev inte ett enda hinder. 
Jätte roligt pass, han kommer bli så fin!
.
Bilder från idag



törstig lill pojk


fina ridstövlar!

Smörjde och putsade mina stövlar, kunde nästan spegla mig i dom!;)

Jag har haft dom över en månad nu och nu är dom faktiskt riktigt sköna!
Fick mycket skavsår där ett tag. 

Emigrant of Forest Pi

Emigrant of Forest Pi eller Emi/Emigrant..

Emigrant är en D-ponny valack född 2007 från Holland, jag har haft honom i mer än ett halvår nu och när jag fick honom kunde han fatta galopp, hoppa över nått lite kryss, galoppera nått varv och han orkade inte ridas mer än en halvtimme, han hade varitriden 30 tals gånger. Nu  orkar han 1h långa pass, jag rider han på hoppträning en gång i veckan, han har mycket mer kraft i galoppen och galopperar i fin form.
.
Det bästa med Emigrant är att han är väldigt mjuk och han har fina runda steg och stor galopp. Han har helt rätt inställning när han hoppar och han tycker att det är riktigt kul, han tvekar inte och gör alltid sitt bästa. Han lyssnar riktigt bra på vad man tillsäger honom och han har kapacitet till dressyr och hoppning.
.
Jag köpte Emigrant genom en hästhandlar som heter Rickard. Han visste precis vilken ponny vi skulle ha när vi beskrev "dröm ponnyn". Han beskrev honom som en ponny som var som en storhäst och att han var riktigt riktigt fin. Vi åkte från gävle till skara för att provrida några ponnys, men när vi ringde hade han bara tagit in en ponny.. (Emigrant) och vi frågade innan vi åkte om han inte kunde ta in fler, och då sa han att han inte kunde hitta nån finare än den här. Så man var ju en aning spänd på att se honom!?
En bild från provridningen..

Man kan ju inte ha så stora krav på en 3.5 åring men han var drömmen, han var över mina förväntningar (och jag har höga förväntningar). Det fanns inte ett tvek på att vi inte skulle ha honom! Så han följde med oss hem samma dag.
.
Och nu står vi här idag och jag kan nästan inte ens fatta att jag har en sån underbart fin ponny, för varje dag blir han starkare och starkare, han lär sig nytt hela tiden och jag lär mig utav honom.
.
Hoppas ni har fått svar på allt annars fråga!

presentation

Hej! Jag tänkte ha en liten kort presentation om mig själv. Först och främst tänkte jag berätta att jag har bloggat förut påen blogg som hette "pahastensrygg" tillsammans med Julia. Men jag bestämdemig för att skaffa en egen häst-blogg så det är här ni hittar mig nu!
.
Jag heter Frida Johansson och jag är 15 år. Jag har alltid haft häst-intresse, Emigrant är min fjärde ponny som jag har haft i lite mer än ett halvår nu. Innan Emigrant har jag haft en galen ponny, en ungponny, ett hett sto, och nu Emigrant på 4 år. Jag var nio när jag fick min första ponny och innan dess har jag ridit mina mostrars hästar (jag har 4 stycken) Sara,Louise,Emma och Marika, det är dom som har lärt upp mig.
.
Jag tävlar för ÄRK inom dressyr och hoppning. Emigrant har kapacitet till båda så i framtiden kommer vi kanske komma ut på tilloch med nån fälttävlan..(?)
.
Jag är väldigt målinriktad och ger inte upp i första taget, jag älskar utmaningar och kännslan efteråt när man har lyckats (därför har jag skaffat Emigrant på 4 år). Mitt mål här i häst-livet är att i framtiden bara kunna ta med min häst ut på tävlingsbanorna och köra hårt!
.
Jag kommer inte på något mer om mig självjust nu, ställ gärna frågor!
Så här ser jag ut föresten..

Äntligen klar!

Nu är jag ääntligen klar med designen! Har suttit hela dan typ.. Nåja, nu kalllar sängen på mig!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0