så himla bra!!

hoppträning

Idag var Emigrant jätte duktig på både vägen dit och hem, väldigt avspänd och gick fint. När vi kom till träningen så var han väldigt cool då med, tog det lugnt men var fortfarande väldigt glad!
.
Vi värmde upp på ett hinder och hoppade på en 8-volt, han var väldigt duktig som inte busade eller hoppade överdrivet. Kunde komma in på galopp hur enkelt som helst och han landade även i rätt galopp.
.
Sedan började vi hoppa 4 hinder som såg ut såhär:
(såklart rundare och större volter..)
Jag trav hoppadde honom på alla hinder först som låg på ca 50cm. Han var jätte duktig och tog fina språng. Sedan kom vi in i galopp och hoppade alla hinder på ca 60cm, han hoppade klockrent och stort och fint! Volterna blev inte jätte fina och han landade inte alltid i rätt galopp men var så himla duktig!
.
Sedan skulle vi hoppa två hinder, en oxer och ett räcke.
Vi trav hoppade först bara räcket som låg på 70cm. Han hoppade kanon. Tog sedan båda hindrerna och han satt den perfekt! Han fick med bakbenen jätte bra, inga problem alls!
.
Ni skulle bara veta vilken skillnad det är på ponnyn. Första träningen kunde jag knappt styra honom och han hade ingen kontroll alls. Nu kan vi hoppa flera hinder i rad och ha kontroll med, jag tror så grymt mycket på denna ponny. Lotta sa att vi skulle ta det så enkelt som möjligt nu i början så han ska tycka det är kul, för höjden kan han utan problem. Men det är dom där andra sakerna som man måste kunna innan man ska böka med annat. Håller helt och hållet med henne!
Gud va han strålar! Så himla hinder-glad, han verkligen älskar att hoppa! :) Min bäbis♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0