funderar på att lägga ner bloggen

Ja, som rubriken säger så funderar jag på att lägga ner bloggen.. Känner inte att det är så kul att blogga längre och det är ju väldigt viktigt, annars blir det ju inte heller roligt att läsa. För såklart vill man att folk ska läsa för annars kan man ju skriva dagbok eller något sånt.
.
Kommer nog inte ta bot bloggen men det blir nog inge mer uppdatering

sommarrea

Som ni säkert vet så har ryttarstugan sommarrea.
Här är lite grejor jag själv skulle vilja köpa som just nu är på rean!
510 kr (850 kr)

899 kr (1 799 kr)

1 000 kr (2 700 kr)


349 kr (499 kr)

699 kr (1 190 kr)

1 380 kr (1 980 kr)

Det är även saker jag behöver

midsommar

Min midsommar
.
Började dagen med att fixa lite smått och sova ut, drog till mormor och firade där med släkt. God mat och mysigt! Cyklade sedan vidare mot Julia och vi drog till brämmen för att vänta på fler folk men planerna blev ändrade så då stack vi hem till Ellen istället. Mötte upp Matilda på vägen och sen spenderade vi hela kvällen där.
.
Sov hos Matilda och tog lite natt käk, toblerone, cheescake och te! haha

haha, en pigg Matilda från fredags
.
Hade en lyckad midsommar och hoppas att ni hade detsamma! :)

sjö bod

Igår bloggade jag inte för att det var midsommrafton då såklart så hade INTE alls tiden över.. Sen idag ska jag bort till farbrors "sjö-bod" och övernatta där, så ingen bloggning idag heller.. Men massor av bloggning väntar senare så vi hörs då!
kram

Fabriano

Jag tänkte berätta lite närmare om ponnyn Fabriano som vi hade hos oss i endast lite mer än en vecka, det var meningen att vi skulle ha kvar honom lite mer än så om man säger det så..
.
Fabriano var varje fall en liten klen D-ponny valack på 6 år. Han stod borta i ystad och hade inte varit riden under en ganska lång tid p.g.a att ägaren studerade. Så då ville hon låna ut honom. Vi fastnade för honom och tyckte att allt såg bra ut, hade bra kontakt med ägaren och hon skickade iväg "fabbe" som han kallades till oss hela vägen till älvkarleby.
.
Planen var att vi skulle låna honom i ett år eller tills jag var säker på att jag ville fortsätta ha kvar honom för senare köp. Vi hade endast bilder och en några korta filmer med grymt dålig kvalité på innan vi skickade hem honom till oss.
.
När jag såg den stora lastbilen komma full med olika hästar verkade det ta år och dar tills dom fick ut honom. Ut trippande från den stora lastbilen kom en tanig liten spånig fux. Enormt söt men liten och klen med nästan inga muskler då han som sagt inte blivit riden på länge.
.
Han hade blivit hoppad lite då och då men inget komplicerat och var helt inriden (vad hon sa).
.
Vi tog in honom i stallet och han var väldigt skakig och nervös när han stod i sin box, gnäggade och gick runt i boxen. Efter ett tag lugnade han ner sig, han var riktigt go och mysig. Väldigt söt.
.
Nästa dag tog vi på honom utrustningen för att prova rida honom för första gången. Jag gick med honom för hand först lite lungt runt på banan utan problem. Jag hängde först på honom då han var väldigt o van, det gick bra så då började vi gå med honom medan jag hängde och Louise höll samtidit i honom med longerings linan. Även det gick bra.
.
Sen provade jag att sätta upp helt, han flög upp i luften och gjorde alla bock-språng mellan himmel och jord. Jag flög såklart av, chockad och förstörd. Min första tanke var " kommer jag någonsin få lyckas? ". Jag hoppade sakta upp igen och denna gång gick det bättre, han var väldigt lugn denna gång och det kändes rätt bra.
.
Kännslan av att det kändes bra varade inte länge då sara (min moster) la märket till att han var halt. Jag fick hoppa av, sadla av, åka hem, bröt ihop. Vi fick lämna tillbaka honom. Var helt förstörd och ville nästan ge upp. Hade redan fäst mig vid honom.
.
Ägaren nekade att han var halt och att det skulle vara några alls skador på honom. Veterinären kollade igenom honom och det visade sig att han var halt i två ben och hade en medfödd skelettskada som gör att man inte får tävla ALLS.
jag förstår inte,varför hej, hejdå fan 
Den enda bilden jag har på Fabriano, tog bort alla bilder jag hade på honom och försökte radera honom u mitt minne. Jag får faktiskt en klump i halsen när jag tänker på honom då det var så synd om honom. Hela vägen från ystad till älvkarleby fram och tillbaka, vet inte ens om han finns kvar i livet.
.
Varje fall så efter denna händelse var det nog, aldrig mer hästnet. Åkte till en häst handlare som är grymt duktig, fick min fina fina Emigrant ♥ Du läker alla sår

Det är bara vi som någonsin kommer förstå oss på detta

Glöden som finns mellan två varelser
Kärleken som kommer flöda
Smärtan som kommer svida
Suget som gör att du inte kan släppa taget
Styrkan som kommer göra er oslagbara
Glädjen som kommer sprudla
Sorgen som vi alla få leva med
Lusten som kommer göra att ni vill ha mer
Lyckan som alltid finns där
Viljan som kommer och går
Förlusten som kommer göra er starkare
Stoltheten som du kommer uppleva när du insett vad ni har åstadkommit
jag förstår inte,varför hej, hejdå fan 
Dessa bilder ger mig alla möjliga kännslor, minnen som har förändrat mig, och mitt liv

natt mys på kläcken

Hej och förlåt för att det inte blev någon bloggning igår. Men planerna ändrade sig fort och jag och några till åkte båt till stranden (kläcken som är en ö) och myste. Det var meningen att vi skulle sova där men vi läntade efter sängen så vi drog hem lite senare. Men min motor slutade funka där ett tag så vi fick ro! HAHA, var sjkut trött då men vad skulle man göra.. Var varje fall hemma kl 3 och sov gott sen..
Vaknade för ett litet tag sen, det regnar ute så jag har ingen lust att gå upp ur sängen men det måste man ju göra med. Blir en snabbis till stallet senare för bara mockning.

stranden

Hej! Har varit på stranden nu på förmiddagen, kom nyss hem. Ska till Emigrant om nån timme och titta till honom, ska kika lite närmare på hans hovar och se om det är brottom med nya skor eller inte. Vet inte riktigt vad som händer sen, skönt med inga planer faktiskt :)


planer för sommaren

Ska bli så kul att börja rida igen nu efter Emigrants vila, han kommer vara så fräsch och ha sammlat nya krafter för mer utbildning och nya upplevelser. Hoppträningarna har slutat nu över sommaren men självklart så kör vi igång med dom sen igen.
Sen ska vi träna mycket dressyr efter vilan med då vi snart ska kolla in våran första tävling tillsammans :) Ska bli kul! Blir nog en vanlig klubbtävling, så det blir mycket program övningar osv.. Vi tar det lungt och startar när vi är redo!
Bus bild från i början på våren.

lever i nuet


Emigrantisen

Har nyss varit i stallet, fixade allt åt 3 hästar. Mockade ur en stor del av Emigrant box och fyllde i nytt fräsch spån. Sedan ut mot hagen för att hälsa lite på honom :)
Så allt var bra med honom förutom att han hade tappat en sko i vänster fram. Men han vilar nu och går bara på gräs hela dagarna så det är inte så brottom att sätta på en ny.

hejsan!

Snart ska jag cykla till stallet och fixa hos Emigrant och pyssla lite med honom. Kanske tar en liten promenad eller något sånt.. Egentligen så behöver han inte det då han står i en väldigt stor hage med mycket grönt så han springer och har sig själv där, det är mest för min egen skull då det är myigt! :D
Senare ska jag nog hitta på något med Matilda och Evelina.

lilla prim

Ni som har följt ponnyakuten känner säkert igen Viktor på sitt envisa sto Fenja
Jag har hört att det gick sådär för dom, men nu har han skaffat en ny B-ponny vid namn Lilla Prim. Och jag måste bara säga att den är sjukt snygg! Riktigt fina är dom.

Dom vann även en tävling för några dagar sedan i LA: P1.

därför bloggar jag..

Många bloggar ju fär olika anledningar.. (om vi ta häst bloggar som exempel då..) Vissa för att visa upp sin häst, vissa för att få hög statistik och många läsare, vissa för att tävla mot andra bloggar och som jag för kul skull och för att skriva av mig.
.
Jag bloggar som sagt för att det är kul och för att jag har så mycket att berätta om min lille bus. Det skulle vara lite onödigt att göra 100 statusar på facebook då alla inte bryr sig så varför inte ha en blogg? + att jag alltid har älskat att skriva historier och berätta saker.
.
Så dom som vill läsa min blogg får ju göra det, dom som inte tycker om den behöver inte läsa den. Det är för min egen del. Sen är det ju alltid lite extra kul att blogga om man har en fin häst/ponny att visa upp och jag tycker ju såklart att min ponny är världens finaste :) Vilket nog alla som har egen häst gör

Varför bloggar du?

R.I.P Chaboukie

En blogg jag har följt väldigt länge nu är johannas blogg som n säkert har hört talas om http://johannagrant.se/. Älskade verkligen hennes ponny Chaboukie, en väldigt väldigt snygg D-ponny valack född 2004.
Läser bloggen kanske, 3 gånger om dagen?
.
Men idag när jag gick in på hennes blogg vart jag helt chockad vilket jag fortfarande är, Chaboukie har dött. Så här skrev stackars Johanna:
.

Som ni kanske vet så skulle vi på träningsläger i Vetlanda igår. Vägen dit gick jättebra och vi släppte in han i hans box. Sedan några timmar senare skulle vi ut och skritta lite och jag band upp han i gallret så han skulle stå still. Han fastnade sedan på något sett i något eller fick grimskaftet om nacken och fick panik. Slängde sig bakåt och drog med halva boxen, sedan flög han ut ur boxen och drog sönder allting men fick med sig gallret i grimskaftet. Hela boxen är helt raserad, dock var den rätt gammal så det var ingen sån där modern gallerbox.

Han for först över mig och sedan ut ur stallet i panik och någonstans under tiden slet han av en sena i bakbenet som inte gick att fixa.

Jag tackar världens finaste ponny för dessa 3,5 år. Han har lärt mig så sjukt mycket och jag vet att om detta inte hade hänt så hade han varit i Sveriges ponnyelit en vacker dag. Det gör så sjukt ont att förlora någon såhär, hur hela världens förändras på ett ögonblick.

Men jag ska vara glad att jag inte är mer skadad än vad jag är då jag bar knäppt hjälm & väst när jag blev påsprungen.

R.I.P Chaboukie.
Jag älskar dig nu & föralltid<3
2004-05-08 – 2011-06-19

.
Så himla hemskt! Tänk vad fort allt kan vända från att ligga på topp med en ponny som har så mycket framför sig, till att ligga i graven. Blir alldeles tårögd, det kan ju hända vem som helst NÄR som helst.
.
Synd på en sån otroligt fin ponny som jag själv inte hade tackat nej till, och grymt synd om Johanna. Undra vad hon tänker göra nu och undra hur hon kommer gå vidare.
.
Vad hade du gjort om det var din ponny/häst detta hände? Om det var din käraste vän som var borta?

Lämna mig inte försen vi båda är redo♥
Emigrant of Forest PI


home

Hemma från barcelona nu! Har haft det otroligt kul i Barcelona, rekommenderas verkligen. Kommer åka till Emigrant imorgon och se hur han har det. Han har fortfarande vila i lite mer än en vecka till så det blir inte så mycket "ridpass inlägg", men självklart bjuder jag på annat kul att läsa.
.
Bild på mamma och mig från Barcelona
Så nu är bloggningen igång som vanligt igen :)

nästa station, barcelonaa!

Nu startar bilen mot flygplatsen, hörs på måndag. KRAM!

barcelona here i come

Idag har jag packat och fixat inför imorgon då jag åker till BARCELONA!!!! Ska bli så grymt kul :D Så jag har inte haft tiden över helt enkelt..
.
Har varit till stallet en snabbis och fixat hos Emigrant och tagit "farväl" till honom för dom dagar jag är borta.. Han fick mycket godis och kärlek :)
.
Jag kommer nog inte blogga imorgon då jag åker mot flygplatsen 11.30 och innan dess ska jag göra massa annat. Så bloggingen startar igen på tisdag! KRAM


Det bästa med Emigrant och det sämsta med mig.

Jag tänkte berätta det bästa med Emigrant och det sämsta med mig, tycker att man kan erkänna sina dåliga sidor med för det har alla gott om. Kommer göra tvärt om i ett annat inlägg,  alltså det sämsta med Emigrant och det bästa med mig då.
.
Det bästa med min Emi
*Han är väldigt possitiv
*Han har helt rätt inställning inom hoppningen
*Fast än att han är 4 år är han verkligen inte vinglig, (väldigt stabil)
*Han gör sitt bästa och surar närsta aldrig ihop
*Om jag säger att han ska göra något så gör han även det
*Han ger sig lätt, tillexempel när han börjar tjaffsa
*Han har fina gångarter
*Han är väldigt bärig
*Han älskar att pussas (haha)
*Han har en personlighet som gör att man måste älska honom!
*Han är väldigt duktig och fin inom hoppning och dressyr vilket skulle kunna leda till fälttävlan!
*Han har fin kroppsbyggnad och kommer kunna bygga mycket muskler.
*Han blir bättre och bättre för varje dag.

slutar där annars blir det väl bara jobbigt att läsa.. haha! Skulle kunna komma på hur många punkter som helst men det där är nog några av hans bästa sidor.
.
Det sämsta med mig

fick bli en vinter bild
*Jag har alldeles för höga krav på mig själv
*Jag är väldigt väldigt rädd för att min häst (ponny) ska skada sig, som när Emigrant gick omkull och slog in sin brodd i benet så han fick ett litet litet jack så la ja mig ner på stall golvet och bröt ihop. Haha, det var helt läkt dagen efter så ni förstår kanske att det inte var så farligt..
*Jag kan vara lite rädd för att göra något "sneppet mer" om ni förstår vad jag menar..
*Jag är livrädd för att misslyckas
*Om jag har varit med om en olycka eller en dålig ovana på en häst så kan jag ha det i bakhuvudet när jag rider en annan fast den hästen kanske inte alls är så. Fast med Emigrant så har det börjat släppa då jag litar så grymt mycket på honom.
.
Det var allt

hej hej!

Igår åkte jag till Matilda och mös med smält choklad, banan, jordgubbar,
stearinljus och te ute på hennes altan!
riktigt mysigt var det
Men sen när jag skulle hem så missuppfattade vi tabellen så den sista bussen hade tydligen gått för två timmar sedan så då fick jag sova hos Matilda istället.
.
Idag vaknade av att mamma ringde kl 9 och jag var sjukt trött, hade inte sovit så många timmar jag själv hade önskat så var rätt så slut om man säger så. Mamma hämtade mig och vi åkte till stallet och mockade och fixade där sedan har jag bara legat här i sängen och tagit det lungt.
.
Ikväll blir det antagligen fiske om planerna går som dom ska. Önskar på att få napp denna gång varje fall, haha!

tänk om man var rik

Vad skulle du göra med pengarna om du var rik?

Själv skulle jag nog Köpa en lyxig transport, skaffa ett stort snyggt ridhus, shoppa loss och skämma bort mig själv helt enkelt!
.
Skulle ha haft kvar Emigrant och köpt en snygg rutinerad storhäst, skulle nog vilja ha en hopphäst. Men den ska ju såklart vara fin i dressyr med då man inte bara kan hoppa hela tiden.
.
Det är vad jag skulle ha gjort och lite till..

sommarvilan har börjat.

Idag bestämde jag mig för att Emigrants sommarvila skulle börja, han har varit så trött och slut dom senaste ridpassen som ni säkert har läst. Så det är bara taskigt mot honom om han skulle få ridas nu när han inte har ork, så vila är helt rätt för honom så han blir fräsch och fin sen! :)
.
Så idag fixade jag bara stallet, kollade om han hade vatten och gick och pussade på min favorit!
kärleken som ingen förstår sig på

oboy, vilket vackert? väder..

hej! Snart ska jag ta mig till stallet, blir nog ett vanligt dressyrpass idag. Får se vad vi hittar på! Sen vet jag inte riktigt vad som händer sen, får se!
.
Tråkigt väder idag med.. Får trösta mig med att om mindre än 3 dagar så far jag till barcelona :D

magic brush

Har hört talas om dom här "magic brush"

Dom ska tydligen vara väldigt effektiva och hästen tycker dom är sköna. Dom tar bort svett,damm, hår och lera och är riktigt smidiga om man vill ha en ren och fin häst snabbt. Piggarna är tätare och mjukare än en vanlig piggborste.
.
Skulle definitivt kunna skaffa mig detta, låter ju riktigt bra!

en brun häst är den tråkigaste hästen.. eller?

Det diskuteras ofta mycket om att den bruna hästen är den tråkigaste hästen hit och dit.. Men då vill jag gärna fråga vad man tänker med? För det är väl inte färgen som gör hästen snygg eller att den sticker ut.
.
Har hört folk säga " Jag vill inte ha en brun häst för det är den vanligaste färgen så det är så himla tråkigt..". Så om man hittar en super snygg häst med alla kvalitéer så vill man inte ha den för den är brun?
.
Det finns även så många olika färger av just färgen brun, lite exempel. (google bilder)
Alla desssa hästar räknas som brunhåriga.
Och jag måste säga att jag tycker att mörkbrun är den snyggaste färgen (som hästen i mitten längst ner). Emigrant är mörkbrun och han sticker verkligen ut. Jag tycker bara det är brist på kunnskap när man säger att man inte skulle köpa en häst bara för att den är brun.
Min emi

Här ser man hans riktiga choklad bruna färg som jag tycker är riktigt fin. Och som grädden på moset så har han 4 vita strumpor och en stor vit bläs.
.
Vad tycker du?

barcelona och sommarvila

Igår hade jag inte tiden och lusten till att blogga, var ute och fiskade men fick inge fisk.. haha! Men det var mysigt varje fall :)
.
Idag ska jag, Linus och Matilda åka in till stan och ta en fika. Sen får vi se vad  resten av dygnet har att bjuda på. Så ni får stå ut med att det kanske inte blir mer än 2-3 inlägg om dagen nu på sommaren, jag kommer förmodligen blogga på kvällen eller såhär runt 12 tiden på dagen med.
.
På fredag åker jag till barcelona så då ligger bloggningen nere tills på onsdag. Sedan kör jag igång som vanligt igen då! Emigrants sommarvila börjar då med, han kommer som sagt bara vila i 2 veckor då han kommer gå så lite på vintern då det är svårare att rida. Men det är olika från häst till häst hur man gör med vila.
men det blir bra för honom! Så blir han fräsch och fin sen :)

min stjärna

Idag stod det hoppning på schemat. Emigrant har vilat två dagar innan vilket gjorde honom gott, idag hade han härlig energi och han hoppade underbart! Vilken stjärna, ni skulle bara veta.
Så här såg det ut det vi hoppade

kombenation

räcke med svampar
.
Började med att hoppa snett fram på det lilla hindret som tillhörde kombenationen, hoppade det ca 3 gånger och tog sedan hela kombenationen utan problem, då låg räcket på ca 50/60 cm. Höjde sedan till ca 70 och han hoppade klockrent, nästan så man fick rysningar :D
Gymt kul var det!
.
Sedan provade vi hoppa räcket med svamparna som låg på ca 50/60 cm till en början. Han hoppade fint och kollade inte ens på svamparna. Höjde sedan även det till ca 70 (bilden).
.
Han var helt underbar idag, han är så säker och han har inte alls tankarna på att vika undan eller stanna. Idag drev jag på honom rätt så ordentligt så han skulle få en bra galopp mot hindret och då gick det ännu bättre, så han behöver fart till hindret för att det ska bli det där lilla extra. Dock så får det såklart inte vara rusande galopp utan jag ska ha kontroll med.
.
Hoppningen kunde nog inte gått bättre än vad det gjorde idag.
.
Här får ni lite bilder på min snygging


Han ha blivit så fin i kroppen nu med! :D

smörblommor

3 härliga "hag bilder" på Emigrant



laddar inför en förhoopnigsvis härlig kväll, ha det gött!

sommarlov

Ja, nu börjar sommarlovet då! Känns riktigt bra, har inte riktigt fattat det ännu tror jag. Har planerat in massa roliga saker som ska inträffa under lovet, börjar med att åka till barcelona nu på fredag!! Sen ikväll blir det partaj.
.
Fick mina betyg idag och dom såg bra ut faktiskt, har höjt mig från G till VG i svenska, engelska och idrott. Har MVG i spanska och bild, 6 VG och 4 G som jag har siktat in mig på att höja till VG dom med. Så nu kan jag pusta ut och bara njuta av friheten.
.
Emigrant vilar idag


cummin

kikade runt lite på youtube och provade söka efter min förra ponny Cummin.
usch vad jag saknar honom.. hade honom i tre år från att jag var 9.
.
Varje fall så fick jag fram ett klipp där han var med på några bilder, det var massor med bilder på stallet där han står som är en stor klubb där dom ha ridläger med stora hagar och fina skogsvägar över fjällen. Han står i järvsö och han ser ut precis som när jag köpte honom, lurvig, långhåig och en riktig liten skogsmulle! Det passar honom verkligen och han verkar trivas :)
.
printade bilder
Jag ville vaa 100 % säker på att det var han för man vet ju aldrig, men i eftertexten stod det "melina & Cummin" så visst var det han!
.
Vet dock inte om dom har kvar honom nu, skulle lätt kunna köpa tillbaka honom och ha både Cummin och Emigran!

barnvakt till mina små syskon med kusin!

Imorgon är det skolavslutning kl 9 på morgonen och sen är det äntligen sommarlov! Vi är nog den enda skolan som får sommarlov på en lördag men vi får istället längre sommarlov än alla andra skolor. På kvällen ska jag och ett gäng kompisar dra ut och ha det lite roligt och fira att sommarlovet har börjat.
.
Idag är jag barnvakt till mina små syskon med min medhjälpare Rickard. Vi ska ha det riktigt mysigt och käka mycket godis ;)
Izak, Axel och Rickard.
.
Så det är vad jag gör den här fredagen, men man måste ju hälpa till lite ibland med. Tar igen det imorgon istället! Ha det bra :)

min trötta emi

Dagens ridpass
.
Idag var det jätte varmt IGEN! Jag klagar verkligen inte men det måste vara hemskt att vara häst när det är så varmt. Emigrant har varit jätte trött dom senaste dagarna vilket inte alls är likt honom, han får vila imorgon och på fredag börjar hans sommarvila som är i 2 veckor. Det blir inte längre än så för honom men han får gå lugnt under sommaren.
.
Idag var han som sagt trött, red igenom honom i skritt, trav och galopp och det blev ett kort ridpass. Red han mycket frammåt och mycket galopp, han var väldigt svettig och väldigt trött efteråt.
det är inte lätt att vara en spinkig liten 4 åring med jätte gräs mage i denna värme!

bra inlägg

läste inne på dressyrmupparnas blogg och läste ett inlägg som var så himla bra skrivet! Håller med till 100%. Läs det och erkänn att det är sant.
.

"Något som jag är väldigt less på BÅDE i dressyr och hoppning är dessa bortskämda ponnyungar utan någon som helst ridkänsla! De får en toppenponny som de rider runt på och tävlar med, de vinner och vinner men sen börjar hästen protestera för att ungen rider så illa. Då får de bara en ny ponny att förstöra, fy fan asså! Sånt tål jag inte!

För att göra detta tydligt så menar jag inte att det är något fel att ponnybarn får en välutbildad tävlingponny av sina föräldrar. Så länge de rider mjukt och trevligt och strävar efter att bli bättre (om de inte är så erfarna) och har en bra ridkänsla helt enkelt. Det är såna tjejer och killar som förtjänar dessa topphästar!

Jag blir förbannad när jag ser ungar som sliter ponnysarna i munnen och rider allmänt ovårdat och tar allt för givet! Det finns så många ungar som får oförtjänta vinster och placeringar tack vare bussiga ponnyer med talang fast att ryttaren själv inte kan rida.

Då ser jag hellre en medelmåttig ponny vars ryttare rider mjukt och älskar den över allt annat på jorden som kanske får någon enstaka placering då och då tack vare lydnad och teamwork dem emellan.

Jag är så oerhört glad att båda mina ponnysar har hamnat hos två helt underbara ryttare som älskar dem över allt annat och som rider dem på ett mjukt och trevligt sett! Jag är så lycklig att de inte hamnade oss någon liten unge som sätter prisrosetterna före deras välmående som sitter och rycker och bankar tills hästarna tröttnar och då bara byter ut dem som en leksak eller tävlingsmaskin till något ”bättre” när det i själva verket är ryttaren som är felet."

Så himla bra skrivet! Visst kan det vara kul att rida runt på en ponny/häst som kan allt och allt man själv behöver göra är att svänga och man tar hem massa vinster. Men det kan omöjligt vara bättre än att ha kämpat sig dit som ett team och nått sitt eget mål, då priserna spelar ingen roll och man tänker på det som är bäst för hästen.
Inlägget var skrivet av Linn http://dressyrmupparna.se/


barbacka/vurpa

Dagens ridpass, barbacka!
.
Idag kände jag för att prova på att rida barbacka på Emigrant för första gången! Jag har ingen aning om dom som hade honom innan mig har ridit barbacka på honom och hur han skulle reagera men han var super cool. Tror faktiskt att han tyckte om att jag var var väldigt nära honom och att det var skönt utan sadeln.
.
Jag satt väldigt skönt på honom och det kändes väldigt säkert och bra! Red han i alla gångarter utan problem, eller ja.. Ramlade ju faktiskt av men det var ju faktiskt lite roligt, haha!
Såhär gick det till,
.
Jag galopperade på 4-kant spåret och allt gick fin fint. Han var ganska trött så han var lite snubblig av sig, han snubblar till ganska rejäl och jag tappar balansen lite grann. Han kom till rätta ganska snabbt men nån sekund efteråt så snubblar han igen och jag gled sakta men säkert ner på halsen och gjorde en volt över! Haha, måste sett riktigt kul ut varje fall.. Mamma stod och skrattade! Han saktade in väldigt fort när jag ramlade av så det gick inte så fort och jag fick inge ont alls. Så det var bara upp igen och köra! Skrattar bara när jag tänker tillbaka på det.. Jag kände hur jag gled ner mot halsen och hela hästen var borta framför mig och ingen sadel hade jag heller.
.
Han var grymt fin idag och vi fick riktigt bra kontakt, tror han aldrig har varit så fin. Det måste vara för att jag kom åt honom så bra, skulle gärna köpa en ny sadel så jag kommer lite närmare honom men det skulle vara helt värdelöst då han växer så mycket nu.
.
Super nöjd med dagens ridpass!


Emigrant när han torkar bort sitt slem mot staketet som vanligt..



var lite spänd där ser det ut som
.
Emigrant är verkligen en säker 4 åring. Så himla cool och världens bästa inställning! Avramlingen var inte hans fel då han snubblade och jag var i ur balans. Jag kommer rida barbacka 1 gång i veckan eller 3 gånger i månaden då det är super bra träning för balansen och teamwork.

igår&idag

Igår hade jag inte tid att sitta vid datan, var på stolt och nykter och det var både kul och inte. Det var en tjej som fick epilepsianfall och stämningen blev dyster så vi drog hem nån timme innan det slutade. Men det var roligt att umgås med massa människor och det var bra uppträdande.
Ulrik Munther

kärlek!

Idag hade vi klassens dag, vi var på stranden och bara tog det lungt. Kom hem för någon timme sen och har inte gjort något speciellt, tänkte ta det lite lungt idag.
.
Senare far jag till stallet och rider min bäbis, det är väldigt varmt ute idag med så jag åker dit lite senare så det inte blir så jobbigt varmt för honom.

värme, kära värme

Dagens ridpass, VARMT

Idag var Emigrant väldigt slut, fast än att han vilade dagen innan men värmen tar på så det är förmodligen därför. Vi red inte så länge då det bara är taskigt mot honom när det är så varmt, han var varje fall fin.
.
När vi skrittade av så ville min lillebror Izak på hela 3 år prova rida, och visst fick han det!
Han tyckte det var jätte kul och han upprepade hela tiden att det var väldigt högt men jätte roligt! haha sötnos. Emigant var super cool och gjorde ingenting, jag tror han känner av att han är liten faktsikt! Emi blir alldeles till sig när det kommer små barn, han tycker dom är jätte roliga :D
.
Emigrant i hagen efteråt

vad föredrar du?

Angående ridstövlar..
Vad gillar du? Snörade, Cavallo, Tretorn, stilrent eller flashigt? hopp eller dressyr?

Själv tycker jag att det snyggaste är det stilrenaste.. Ett par enkla svarta som endå är snygga! Skulle kanske kunna tänka mig ett par svarta tretorn till hoppningen men när stövlarna blir vita och orangea så tycker jag att det börjar spåra ut..  Sen är det ju såklart olika från person till person men jag skulle inte kunna tänka mig det!
.
Sen tycker jag att man kan dela upp hopp stilen med dressyr stilen, det ser inte bra ut när någon med ett par röda tretorn kommer in på dressyrbanan eller när nån med lackade cavallo kommer in på hoppbanan. Eller, det är ju klart att det funkar med cavallo till hoppning men ni förstår nog vad jag menar..?
.
Eftersom att jag är intresserad i både dressyr och hoppning så har jag ett par stövlar som funkar i både och. Ett par från mountain horse
Dom är jätte sköna och jag är super nöjd med dom!

vaccinerat

Idag blev Emigrant vaccinerad

Var inte där när dom gjorde det men det hade gått bra. Fick inte rida efteråt så det blev vila idag för Emigrants del.. Får se om det är nå mer hoppträning nu eller om det är uppehåll nu över sommarlovet. Annars kommer han nog vara rätt pigg nu tills på fredag då han står idag och stod två dagar innan igår. Men då är det fart i honom varje fall!
.
Snart är vi redo för tävling!


härlig dag

Hej! Idag har det varit underbart väder med hög värme. Idag cyklade våran klass runt och och kollade på lite olika ställen, efter skolan var jag och bada med Emilia och Liisa! Vi höll på att smälta i solen så det behövdes.. Efter det har jag bara tagit det lungt ute i poolen.
lillebror och jag
.
Vissa dagar kan man inte bara sitta inne när det är underbart väder ute! Så blir det ibland..
.
Imorgon ska jag på min kusins skolavslutning så då slipper jag skolan, sen rida och sen ska jag på "stolt och Nykter" med ett gäng kompisar. Ska försöka klämma in lite bloggning där i mellan.

hoppning

40 min
.
Innan idag hade Emigrant vilat i två dagar vilket han behövde, idag var han super fin och han hoppade kanon! Hoppade enkelt, ett kryss och ett räcke.
.
Började med att hoppa fram på krysset, han hoppade lite knasigt första gången som han brukar göra (glädje skutt) men sen kom han in fint dom andra gångerna. Hoppade krysset tills det började flyta på och sen tog vi räcket. Han gjorde lika som första språnget med något glädje skutt efteråt men det la han ner dom andra gångerna.
.
När jag inte får fram den där riktiga galoppen på honom så river han då han måste ha en kraftig galopp för att orka få över bakbenen ordentligt. Men han fick in kanon fina språng och dom sista var väldigt fina. Hoppade en liten, kan man kalla det bana? haha, såhär såg det varje fall ut.

Han satt det klockrent och hade inga problem alls med galoppen eller att få över benen.
Super nöjd.

lite info..

Imorgon åker jag till stallet runt 10 på morgonen och rider, har planerat in hoppning men får se hur det blir! Senare ska jag till stranden med Matilda och Sandra och några fler.
.
Idag fick Emigrant vila igen, han har vilat två daga i rad nu vilket är ingenting för honom då han är så ung och behöver vila. I sommar kommer han få gå lite lugnare och vila lite oftare eftersom att han inte ska få någon riktig vila.

Så ska jag ha det.

Jag kom nyss på hur min outfit skulle se ut på tävlings banorna. Eftersom att jag har ett svart Kieffer träns med guld detaljer på så ska jag såklart köra på svart och guld!
Ungefär såhär

Och till det en svart kavaj med guld-detaljer.
.
Det jag visade här ovanför var såklart en hopp-outfit. På dressyren kommer jag köra med samma outfit minus bootsen och ett vitt schabrak med guld-detaljer på.

lite strand bilder

Det här har jag sysslat med hela helgen!
Min fina vän Matilda!
Härligt väder
Härlig värme
Häligt sol-brun
Härligt första dopp
Härliga vänner
.
Har inte ens haft en tanke på att sitta inne vid datan i detta väder! Men det kan ni nog förstå för jag tror inte jag är ensam om det :D

Duttig ponny

Fredags
Emigrant var toppen fin! Hade super galopp och gjorde fina fattningar. Härligt väder var det med, red i ca 40 min och han var finast på länge. SUPER NÖJD!
.
Lördag-Vila
.
Bjuder på två bilder från i fredags innan jag hämtade Emi i hagen, det var väldigt varmt och han var nog väldigt trött så han låg ner i hagen!



FÖRLÅT!!

Ingen bloggning på.. två dagar? Jag har varit på stranden hela långa dagarna och haft det hur skönt som helst så jag har inte ens suttit vid datan under den tiden. Vet inte hur bloggningen blir imorgon heller, men på måndag blir den som vanligt igen det lovar jag!
.
Emigrant vilade idag och jag kommer skriva om dom andra passen sen + mycket härliga bilder! Ha det bra!!

mina ponnys

Tänkte berätta lite kort om dom hästar jag har haft.
.
Allt började med en 8 årig flicka som var trött på att rida på ridskola och rida mosters hästar, så efter mycket tjatande och övertalande så åkte vi långt ner i landet och provred Teddy, En lurvig,otränad och små tjock 9 årig C-ponny. Han var ridskoleponny och alldeles lagom som första häst så vi bestämde oss för att ta hem honom till sitt nya hem.
.
Men när Teddy kom hem till stallet blev han bara värre och värre, jag var inte så jätte duktig om man säger så. Men trots allt hemska jobb med denna ponny så ville jag inte lämna till baka honom. Varje gång jag red honom kom jag hem med trasiga ridbyor och såriga armbågar, han kastade av alla och hade inte lust att rida ensam. Han var mycket bättre på ridträningar med många andra hästa då det var där han hörde hemma.
.
Så efter några månader fick vi som tur var lämna tillbaka honom, då var han väldigt tränad, musklig och snygg! Dom trodde knappt att det var samma ponny när dom fick tillbaka honom.
.
Samma dag som vi lämnade tillbaka Teddy fick vi byta honom mot en annan ponny, och då provred vi Cummin.
Väldigt liten Frida, nio år var jag där.
.
Cummin var 4 år när vi köpte honom, en väldigt liten C-ponny som var precis det jag skulle ha. Vi tog hem honom samma dag.
.
Jag var väldigt rädd i början från tiden med Teddy men litade mer och mer på Cummin för varje dag som gick. Han var väldigt snäll och pålitlig för sin ålder och vi lärde varandra väldigt mycket. Vi tävlade lite smått i b.l.a i tierp,bälinge,GRS osv.. Ställen som inte låg allt för långt bort.
Cummin tyckte det var kul och hoppa, men han hade även humör så när han inte tyckte det var kul längre så spårade det ut ibland, han stannade på tävlingar och vägrade hoppa över hindrerna. Men som sagt så lärde han mig otroligt mycket eftersom att han bara var 4 år och jag var 9 år så var det en väldigt bra grund att vi båda fick lära varandra.
.
Tiden gick, Jag blev större och behövde en ny ponny att utvecklas med. Så då var vi tvungen att sälja honom, jag hade honom i 3 år och dom var underbara.
.
Med hjälp ut av Christine (min fd hopptränare) hittade vi Sunni

billd från provridningen
.
Ett C-ponny sto på 12 år. Hon var något helt annat än Cummin, het, stark och VILD! Men rutinerad och det var det vi sökte. Det var kämpigt och jag var väldigt o van men med hjälp av min hopptränare så gick det i vågor, vissa stunder var hon helt underbar och i vissa var det värre..
.
Vi tävlade lite grann i endast hoppning då det var hennes starka sida, vi hade nån enstaka nolla eller vänta.. Hade vi ens en enda nolla? Haha förlåt men det var verkligen kaos med oss två.. Hon var helt underbart vacker och hoppade som en gud men hon var för mycket för mig helt enkelt. Jag lärde mig otroligt mycket med henne men vi kom ingen vart så då fick vi sälja henne. Hade henne i drygt ett år.
.
Sen gav jaf faktiskt upp i ett år. Jag var helt slut körd och orkade inte mer helt enkelt. Jag trodde jag hade lagt ner helt med häst livet men jag stod inte ut längre och kom i en period där jag var hysterisk och kan man säga depimerad? När jag insåg vad jag hade gett upp, som tur var har jag föräldrar som förstår mig så dom gav tillbaka det jag gettupp.
.
För att få en mjuk start skaffade jag en foderponny som jag skulle ha ett år eller så och sedan köp. Vi fick hem Fabriano ända från malmö till lilla älvkarleby.
En sex årig D-ponny valack
Men efter bara första rid passet insåg vi att han var halt och sne i benet. Vi fick skicka tillbaka honom, han var halt på två ben och hade en medfödd skelettskada.  Lurad.
.
Då bara föll allt, skulle det vara så här? Skulle det aldrig funka? Jag har nog aldrig gråtit så mycket som då, inte för att jag saknade Farbiano utan för att jag kände mig så värdelös. Då bestämde vi oss för att skaffa en egen ponny igen, vi tog till hästhandlare (aldrig mer hastnet.se).
.
Då, äntligen hittade vi honom. Emigrant of forest Pi

provridningen i Skara på Rickards (hästhandlarens) hästgård.
.
Det var helt ärligt den bästa dagen i mitt liv. Jag har aldrig mått så bra som då. Det var stort. Jag har äntligen fått en ponny som jag känner att jag kan lyckas med!! Ni förstår nog inte ens hur det känns.
.
Jag har haft hemska stunder men väldigt VÄLDIGT lärorikt har det varit. Jag har lärt mig saker som är guld värt men hjälp av det jag gått igenom. Så faktiskt så ångrar jag inget. Det är nu allt börjar


Vissa väljer vägen då dom kan sitta på en hästs rygg och bara åka omkring och lära sig på den vägen. Jag valde den svårare vägen, och det är jag väldigt glad över. Det som du inte dör av gör dig bara starkare.

en liten båt

Idag åkte jag till stallet på morgonen, var där i ca 2 timmar och sedan hem igen. Då hjälpte jag till med att lägga min båt i vattnet, jag har faktiskt en egen liten båt som jag är väldigt glad över!
.
Sen har jag fixat med den hela dagen, den funkade bra och imorgon ska jag, Matilda och Linus ta en sväng med den till kläcken som man bara kan åka båt till. Det är en jätte fin och super mysig strand! Så då ska vi grilla och kanske bada? Skulle bli fint väder så varför inte! 
.
En bild på båten min


Som sagt så ska jag åka med någa kompisar till kläcken imorgon, sen ska jag rida på förmiddagen så det kommer nog bloggning nån snabbis där i mellan.

galopp fattningar

Dagens pass 40min

Idag var Emigrant precis så där som jag vill ha honom! Frammåt utan att vara het, mjuk från start, sammarbetsvillig, på bra humör och inte tittig. Det bjöds på fint väder med så det kunde nog inte ha vart bättre :D
.
Red inte så komplicerat, inte så krävande heller. Tränade mest på galopp fattningarna då det är hans svaga sida just nu, den första fattningen var toppen men sen blir han trött istället så då okrar han inte fatta galopp. Men det blir bättre för varje gång så det har vi snart tränat upp!
.
Så förutom det är han underbar just nu, njuter verkligen av att sitta på hans rygg och är så underbart glad över att han är min!
.
Här kommer lite bilder på Emigrant i sin härligt gröna hage!




SOMMAR!!!

Vintern 2010-2011 BILDER

Vintern 2010-2011 kort i bilder









Hejdå vinter och hej sommar!


jag klarade det!

Hemma från skolan nu och vet ni vad? idag var det sista riktiga skol dagen i åttan,JAA!
Är ledig nu tills på tisdag (5 dagar).
.
Tisdag: Börjar 9.00-13.00, cykling med klassen
Onsdag: Börjar 9.00-14.00, museum med kalssen
Torsdag: Börjar 10.30-13.00, stranden och bad med klassen
Fredag: Börjar 8.00-?, säger hejdå och kollar på när niorna spelar brännboll mot lärarna.
.
Så det låter väl som en helt okej vecka ändå? Och sen är det ju faktiskt
SOMMARLOV!!!


Medan jag håller på så kan jag även berätta att jag åker utomlands till Barcelona den 17 Juni så då
kommer bloggningen ligga nere i 4 dagar. Men sen är jag igång som vanligt igen!

Härliga Härliga stad :D

Ska även berätta att Emigrant vilar idag och att ikväll ska jag mysa med mina härliga vänner!

RSS 2.0