hopp träning

Idag red vi mycket bommar och små hinder, (lydnad). Jätte bra träning för Emigrant så det var toppen för oss! Vi började med att rida fram på två olika volter, halva gruppen på en och den andra halvan på den andra. Emigrant är lite skygg när andra hästar kommer nära bakom eller dundrar förbi väldigt nära.
.
Eftersom att vi låg på två volter så möttes man rätt så nära varandra på den öppna delen av volten, när vi kom i galopp fick han lite små panik när man möttes och han kickade (som tur var träffade han aldrig någon). Alla i min hoppgrupp vet att Emigrant är väldigt ung så jag tycker att man nästan får skyllla sig själv om man ska rida så nära honom när dom vet att han kan kasta sig eller kicka.
.
Men sen red vi bommar och han var väldigt stadig och fin, hon la sedan upp bommarna till ett varsitt litet hinder med 5 galopp sprong i mellan. Första gången vart han lite förvånad att bommarna helt plötsligt vart två hinder så då hoppade han lite väl onödigt högt över, haha men sen gick det jätte bra! Allt flöt på och det märks stor skillnad från första hoppträningen,
.
Såhär såg hindrerna ut.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0