sommarbete

Det här med sommarbete har ju många olika åsikter om. Vissa låter sina hästar vara på bete i över 2 månader, vissa nån vecka och vissa inte alls.
.
När hästar står på bete under en lång tid tappar dom mycket muskler och blir ur kondition. Stallet Emigrant står i har inget ridhus eftersom att det är ett privatstall på endast 6 hästar. Men det är väldigt stora beteshagar och fin ridbana. Därför går inte Emigrant så mycket på vintern då det inte finns så mycket till val att göra när vägen är stenhård, snö storm eller igen snöad bana. Så då går Emigrant väldigt lite och man får rida ordetnligt på vår/sommar och hösten istället.
.
Så då utnytjar jag att det är sommar och att det går att rida då. Emigrant är endast 4 år så självklart ska han få nån sorts vila, han kommer få vila i ca 2 veckor och sen kommer jag ta det lugnt med honom före han ska få vila och efter med. Hagen han står i är full med gräs så han kommer kunna beta på dagarna med då han går ut kl 7 på morgonen och in på kvällen runt 9 tiden.Så somsagt, på vintern får han vila ur sig ordentligt istället för nu när jag verkligen kan rida.
Emigrant i sin hage
I bakgrunden ser ni även lite träd som hör till hans hage, där kan han ta skydd när det blåser mycket eller regnar!
.
Hur ska ni göra med sommarbete till era hästar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0